Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
  • Albrandswaard - Lam
  • Poortugaal - Bomen
  • Rhoon - Zonnewijzer
  • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
  • Albrandswaard - Narcissen

EXPOSITIE EN VERKOOP: GEZAMENLIJKE WERK BIGGO

Collecte / Goede Doelen
Datum: 13-04-2018 00:00

Locatie: Boek & Leeswinkel Het Witte Huys  |  Plaats: Rhoon, Nederland

In de maand april is het gezamenlijke werk Biggo van de cursisten van de schilderschool van Joke van der Schee te zien in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys. Zoals bekend staat het beeld Biggo van Maria Glandorf in het plantsoen voor de boekwinkel, op de hoek van de Dorpsdijk en Rijsdijk in het centrum van Rhoon. Biggo van Duyveland is de stichter van Rhoon; hij kocht in 1199 het land onder Pendrecht met het recht daarop een kasteel of een slot en dijken te bouwen.

Het werk is tot stand gekomen naar het idee van Joke van der Schee. Iedere cursist heeft een schilders doekje van 20 bij 20 centimeter beschilderd met Biggo als model in de kleuren van de vier jaargetijden. Het gehele schilderij is eerder geëxposeerd bij Lolox in Poortugaal waar de cursisten les krijgen van Joke. Ze willen het unieke werk nog een keer onder de aandacht brengen omdat het te koop is en de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting Ambulance Wens.

Eén van de cursisten heeft in de winkel ook een kleine solo expositie van drie schilderijen van jonge uiltjes die vorig jaar in de Rhoonse Grienden zijn gefotografeerd en door haar zijn geschilderd. Deze zomermaanden organiseert Joke teken- en schilderlessen voor kinderen en in september en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de tien wekelijke schilderlessen voor volwassenen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Joke Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 06-42902681.

 

Adres
Dorpsdijk 140
3161 CE Rhoon, Nederland

 

Alle datums


  • Van 13-04-2018 00:00 tot 30-04-2018 00:00
    maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag

Powered by iCagenda

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
15
16
17
18
19
22
23
24
25
29
30
31

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

Amber Alert Nederland

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech