Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
  • Rhoon - Zonnewijzer
  • Albrandswaard - Lam
  • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
  • Albrandswaard - Narcissen
  • Poortugaal - Bomen

SPHINX IN HET KASTEEL VAN RHOON

Muziek
Datum: 13-10-2019 12:00

Locatie: Kasteel van Rhoon  |  Plaats: Rhoon, Nederland

Fluit en harp vormen samen een prachtige combinatie, die al veel componisten geïnspireerd heeft. Duo Sphinx brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Chopin, Fauré, Ibert, Albéniz, Satie en Hovhaness.

Mariël van den Bos studeerde fluit bij Koos Verheul en Harrie Starreveld aan het Sweelinck Conservatorium waar ze in 1990 haar solistendiploma behaalde. Ze speelde in talloze ensembles klassieke muziek, modern klassieke muziek, tango’s van Piazzolla, jazz en pop. Sinds 1993 maakt ze deel uit van het wereldberoemde Metropole Orkest, waar ze eerste fluit speelt. Hier komen haar liefde en passie voor de meest uiteenlopende muzieksoorten helemaal tot zijn recht.

Met mede orkestlid Erik Winkelmann, bas, Cyrille van Poucke, trompet en Matthias Konrad, trombone vormt Mariël ensemble SoWhat waarmee ze voorstellingen verzorgt voor kinderen van 1 tot 99. SoWhat speelde onlangs een speciaal jazz-programma op Amersfoort Jazz en Leusden Jazz.

Inge Frimout-Hei studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met kamermuziek als specialisatie. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar elektrische harpen regelmatig te gast op festivals. Verschillende keren heeft zij opgetreden voor de Koninklijke families van Nederland en België. Met het Malando Tango Orkest ging zij tweemaal op tournee naar China.

Zij geeft leiding aan het Blue Planet Harp Ensemble voor jonge harpisten. Componeren voor de harp is haar grote passie, haar composities ‘Blue Planet’ en ‘Flidias & the Magic Harp’ worden van de Verenigde Staten tot in Australië door harpisten gespeeld.

Sphinx zal dan ook regelmatig enkele werken van haar op het programma zetten.

Kaartverkoop via de website van Stichting Het Kasteel van Rhoon

 

Adres
Dorpsdijk 63
3161 KD Rhoon, Nederland

 

Alle datums


  • 13-10-2019 12:00

Powered by iCagenda

Kalender

Mei 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

Amber Alert Nederland

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech