Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
  • Albrandswaard - Narcissen
  • Poortugaal - Bomen
  • Albrandswaard - Lam
  • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
  • Rhoon - Zonnewijzer

DAG VAN REMBRANDT OP HET KASTEEL VAN RHOON

Cultuur / Kunst
Datum: 27-10-2019 14:00 - 17:00

Locatie: Kasteel van Rhoon

Rhoon – Op zondag 27 oktober organiseert de evenementencommissie van de Stichting Kasteel van Rhoon een tweetal theatervoorstellingen in het kader van de Rembrandtdag.  Het betreft twee op elkaar aansluitende optredens in de Empirezaal en de Kerkzaal van het Kasteel van Rhoon over het leven en het werk van Rembrandt. De voorstellingen zijn separaat te bezoeken maar ook in een combi, na elkaar om 14:00 en 15:30 uur.

14:00 uur Niels Brandaan over het leven van Rembrandt
In het kader van het Rembrandtjaar 2019, ontwikkelde Niels Brandaan de voorstelling Rembrandt. Een meeslepende erfgoedvoorstelling waarin hij zijn toeschouwers mee op reis neemt naar de 17e eeuw. Naar het leven van Rembrandt van Rijn, hèt Hollandse wonder van de Gouden Eeuw;  Meester in het spel tussen licht en donker. Een rebel, een denker en nog altijd een onbegrepen en ongrijpbare kunstenaar.

In deze 50 minuten durende vertelvoorstelling poogt Niels Brandaan de mens Rembrandt, in al zijn grootheid en gebreken een klein beetje dichter bij ons te brengen. Ben je er klaar voor? Sluit de ogen en reis mee naar een tijdsbeeld dat ver van ons vandaan ligt en tegelijkertijd verraderlijk dichtbij kan komen. Niels Brandaan Cotterink is al 25 jaar een bezield vertelkunstenaar - een meester die voor velen een inspiratiebron is gebleken.  Niels verstaat de kunst van het vertellen en de taal van de verbeelding. In zijn voorstellingen smelt hij taal, geluid, spel, muziek, beeld, object en beweging moeiteloos samen tot een onvergetelijke beleving op de scholen en in de theaters. Hij speelt alleen vanaf een stoel, in samenwerking met muzikant(en), soms in een door hem samengesteld decor en altijd in verbinding met zijn publiek.
Info & tickets https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=478

15:30 uur Hans Visser & Irene Filippova over het werk van Rembrandt
Rembrandt en de Gouden Eeuw - Levensverhaal, muziek en projecties
Hans Visser en Irena Filippova nemen het publiek mee naar de Gouden Eeuw, het tijdperk waarin de Nederlandse cultuur, wetenschap, handel, wereldmacht en politieke invloed op hun hoogtepunt waren. Ze vertellen het levensverhaal van Rembrandt, begeleid door eigen muziek en met schitterende projecties van Rembrandts schilderijen.

Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) kreeg het voor elkaar. Over de hele wereld staat de naam ‘Rembrandt’ voor dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed.

Rembrandt kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Ondanks zijn succes lukte het hem niet om zijn financiën op orde te krijgen. Toen Rembrandt in 1669 overleed, had hij alleen een aantal schilderijen, een stoel, een bed, een tafel en een spiegel. Zijn artistieke nalatenschap was echter enorm. Niet alleen liet hij 500 schilderijen na, hij had ook meer dan veertig leerlingen opgeleid van wie een aantal bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.
Info & tickets https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=479

Combitickets Rembrandtvoorstellingen
Beide voorstellingen bekijken kan ook. In plaats van € 10,00 per voorstelling kan een combi-ticket worden gekocht voor beide à € 15,00 p.p. Kinderen van 10 -16 jaar hebben vrije toegang.
Info en tickets: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/meer-info.php?id=480

Bij dit Rembrandtjaar, 350 jaar na zijn overlijden in 1669, wordt dus ook in Rhoon stil gestaan bij het leven en werken van deze meester. Er wordt nog gezocht naar extra aankleding deze dag in dit kader,  maar daar wordt nog aan gewerkt en kunnen we nog geen nadere mededelingen over doen.

Naast de online verkoop van tickets zijn deze ook verkrijgbaar bij onze voorverkoopadressen:

@ ThéCafé Rhoon - Julianastraat 57 - website
@ Wijnhuis Rhoon - Strawinskyplein 6 - website

 

Telefoon
611840073
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Dorpsdijk 63, 3161KD Rhoon

 

Alle datums


  • 27-10-2019 14:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Kalender

Mei 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

Amber Alert Nederland

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech