Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Lam
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes

Albrandswaards Dagblad

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Bij bekerfinale Feyenoord-Ajax: Ajax-fans welkom

  17-02-2020 | 19:54 uur

  Als de KNVB-bekerfinale op 19 april uitkomt op een klassieker tussen Feyenoord en Ajax zullen de supporters van de Amsterdammers welkom zijn in De Kuip. Dat heeft burgemeester Aboutaleb vanavond bevestigd. Hij had dit eerder beloofd en zegt nu: afspraak is afspraak. Voor het zover moet Ajax in de halve finale nog van FC Utrecht winnen en Feyenoord van NAC. De wedstrijden staan voor respectievelijk 4 en 5 maart op het programma.

  Lees meer...
 • Aboutaleb: 2e gepakt met mes? 2500 euro boete

  17-02-2020 | 19:47 uur

  Als hun kind voor de tweede keer opgepakt wordt met een mes op zak, moeten Rotterdamse ouders 2500 euro boete betalen. Dat zei burgemeester Aboutaleb maandagavond op Radio Rijnmond.

  Ook denkt hij aan een gebiedsverbod als straf. ‘’Vertel jongeren dat ze alleen een bepaalde route van en naar school mogen afleggen. Wijken ze daar vanaf hebben ze een probleem." 

  De absurde toename van steekincidenten vindt volgens de burgemeester zijn oorsprong in Londen. Het wordt daar met drill-muziek geassocieerd. De Rotterdamse politie doet daarom momenteel onderzoek in de Britse hoofdstad.

  Voor een volledig verbod op messen is het nog te vroeg naar de mening van Aboutaleb. ‘’Want wat is een mes? Ook het aardappelschilmesje? En ook het mesje dat bij de scouting wordt gebruikt?’’

   

   

  Lees meer...
 • Wendy van Dijk komt met variant op Bananasplit

  17-02-2020 | 18:07 uur

  Ruim zeven jaar na het einde van Ushi & The Family waagt Wendy van Dijk zich weer aan een verborgencameraprogramma. Begin maart is het programma, dat de naam Wie het laatst lacht... heeft gekregen, voor het eerst op televisie. Dat heeft SBS6 maandag aangekondigd.

  In de nieuwe show zijn niet alleen bekende maar ook onbekende Nederlanders het slachtoffer van de grappen van Wendy. Ook nemen BN'ers andere BN'ers in de maling en doet Wendy als vanouds weer enkele typetjes. Of het om bekende typetjes als Ushi, Dushi of Loesie gaat is niet bekend.

  "Wat is er nou leuker dan nietsvermoedende Nederlanders in de maling nemen?", vraagt Wendy zich af. "Van ogenschijnlijk makkelijke practical jokes tot goed geproduceerde grappen met bekende Nederlanders. Het blijft iedere keer weer spannend hoe mensen gaan reageren als je ze voor de gek houdt. Dit nieuwe candidprogramma is daarom weer een feestje om te doen."

  Lees meer...
 • Sinisterra zeker half jaar uitgeschakeld

  17-02-2020 | 15:10 uur

  Feyenoord kan dit seizoen geen beroep meer doen op Luis Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller raakte zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle kort voor rust geblesseerd aan zijn knie.

  Onderzoek bij clubarts Casper van Eijck in het Erasmus MC wees maandag uit dat de blessure ernstig is en dat Sinisterra zes tot acht maanden niet kan voetballen.

  Lees meer...
 • André en Bridget vragen om rust na breuk

  17-02-2020 | 14:58 uur

  André Hazes en Bridget Maasland vragen de media om hen de komende tijd met rust te laten. Ze hopen hun liefdesbreuk zo in stilte te kunnen verwerken.

  "Met oog op het feit dat het om privéomstandigheden gaat vraagt het management om André en Bridget rust te gunnen en met respect om te gaan met de huidige omstandigheden", zo staat in een verklaring die is verspreid door Andrés management.

  Eerder maandag werd bekend dat André en Bridget na drie maanden uit elkaar zijn. Ze gaven de media deels de schuld van het stuklopen van hun romance. "Door de druk die op onze relatie lag en alle aandacht die ervoor was, hebben we besloten om er een punt achter te zetten", zo gaven ze aan tegenover RTL Boulevard.

  Lees meer...
 • Woensdag mogelijk hinder door boerenprotest

  17-02-2020 | 14:24 uur

  Automobilisten krijgen woensdag misschien te maken met verkeershinder, wanneer mogelijk duizenden boeren per tractor optrekken richting Den Haag. Maar hoe groot de overlast zal zijn, en waar de problemen het grootst zijn, dat is vooraf moeilijk in te schatten, zeggen de ANWB en Rijkswaterstaat.

  Farmers Defence Force (FDF) wil met ongeveer 7500 mensen demonstreren. Het protest is op de Koekamp, naast station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld.

  "Dat er verkeershinder zal optreden, lijkt duidelijk. Maar de vorm zal bepalen hoeveel last we krijgen. Als de tractoren drie stroken breed over de snelweg rijden, kan het oplopen. Hoe dichter je bij Den Haag komt, hoe groter de kans dat je last gaat krijgen. Maar alles is afhankelijk van de vorm, in hoeverre de boeren vrij spel krijgen", zegt de ANWB. Het voordeel is dat het op woensdagen rustiger op de snelwegen is dan op dinsdagen en donderdagen. Bovendien heeft het noorden vakantie.

  Rijkswaterstaat wacht af wat woensdag gebeurt. "Het wordt opletten geblazen. Maar we weten niet wanneer ze gaan rijden, waar ze vertrekken, hoe de rest van de route is. Misschien is er wel of geen regen. Hoe rijden de tractoren, en hoe alert zijn automobilisten? Er zijn zo veel factoren."

  Lees meer...
 • Juf Roos (2+)

  17-02-2020 | 13:15 uur

  Za. 22 februari, 13.30/16.00 uur

  Juf Roos, te zien bij RTL Telekids, komt naar het theater. In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en buurjongen Gijs een vrolijk avontuur en zingen bekende liedjes.  Juf Roos woont in een kleurrijke molen waar ze het liefst de hele dag zingt. Elke dag krijgt ze bezoek van haar buurjongen Gijs. Samen nemen ze je mee naar een fantasiewereld waar de liedjes tot leven komen. Juf Roos is vrolijk, vindingrijk en kan prachtig zingen. Gijs is grappig en een beetje onhandig. Verkleden vindt hij het leukste dat er is. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube.  Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ben jij ook zo nieuwsgierig hoe dit afloopt?

  Lees meer en bestel kaarten klik hier 

  Lees meer...
 • Oranje oefent ook tegen Wales in De Kuip

  17-02-2020 | 13:11 uur

  In aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal van de komende zomer oefent het Nederlands elftal ook nog tegen Griekenland en Wales. De KNVB liet weten dat het duel met de Grieken op donderdag 28 mei in het stadion van FC Twente in Enschede wordt gespeeld. Nederland - Wales wordt zaterdag 6 juni gespeeld in De Kuip in Rotterdam, als afsluiting van de voorbereiding.

  John van 't Schip is momenteel bondscoach van Griekenland, de Europees kampioen van 2004. De laatste ontmoeting tussen Nederland en Griekenland, dat zich niet wist te plaatsen voor het komende EK, was op 1 september 2016. In Eindhoven werd het 1-2 voor de gasten; de enige van de negen ontmoetingen waarin Oranje verloor. De laatste keer dat het Nederlands elftal in Enschede speelde was in 2009, tegen Japan.

  Wales, dat in 2014 in de voorbereiding op het WK in Brazilië ook tegen Oranje speelde, neemt deze zomer voor de tweede keer deel aan een Europese eindronde. De ploeg van coach Ryan Giggs is ingedeeld in groep A, samen met Zwitserland, Turkije en Italië. Tijdens het EK 2016 in Frankrijk reikte Wales tot de halve finale. Nederland en Wales speelden acht keer tegen elkaar en steeds won Oranje.

  Eerder werden de Verenigde Staten (donderdag 26 maart in Eindhoven) en Spanje (zondag 29 maart in Amsterdam) al vastgelegd als sparringpartner.

  Lees meer...
 • 'Buitenlands geld moskeeën niet per se slecht'

  17-02-2020 | 13:04 uur

  Vrijwel alle naar schatting vijfhonderd moskeeën in Nederland krijgen geld uit het buitenland: uit Europa, Marokko of de Golfstaten. Dat is niet per definitie ongewenst, zei Saïd Bouharrou van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland in de Tweede Kamer.

  Hij getuigde daar in het grote onderzoek van de Kamer naar ongewenste beïnvloeding van moskeeën door uiterst orthodoxe landen. Het parlement vreest radicalisering van jongere moslims. Moskeeën als alFitrah in Utrecht en As-Soennah (Den Haag) kwamen al in opspraak.

  Volgens Bouharrou kan het bij geldstromen om inzamelingen voor het goede doel gaan. Daar kan een stichting van profiteren die onvoldoende geld heeft om een moskee te bouwen.

  Maar buitenlandse financiering is wel ongewenst als er voorwaarden aan een gift worden verbonden. Als bijvoorbeeld een organisatie uit de golfstaat Koeweit een bepaalde ultra-orthodoxe prediker eist, die "verwerpelijk" dingen zegt over vrouwen of joden. Of als een gulle gever invloed wil hebben op lesmateriaal voor islamonderwijs. "Niet altijd wordt goed gekeken naar wat er in staat. De bewustwording moet groter worden", aldus Bouharrou.

  Hij wijst op alFitrah, dat heimelijk elders infiltreert in klasjes. "Het is lastig om daar een einde aan te maken." Hij erkent dat bij moslimbestuurders onderling verdeeldheid is over de aanpak. Hij hoopt dat de moskeeën zelf orde op zaken gaan stellen en meer openheid geven. "We moeten de handschoen oppakken en zelf tot bindende afspraken komen."

  Volgens hem is er bij zo'n vijftien tot maximaal twintig moskeeën sprake van "aanjagers", een "hardnekkige onverdraagzame minderheid" die de publieke opinie domineert. "Het grootste slachtoffer is de moslimgemeenschap zelf."

  In een eerder verhoor zei AIVD-baas Dick Schoof al dat zijn geheime dienst geen onderzoek doet naar uitsluitend financiering vanuit het buitenland, omdat dit niet per se een bedreiging is. "Het geld vormt pas een bedreiging wanneer de democratie hiermee wordt geschaad."

  Lees meer...
 • Man komt om het leven bij ongeluk in IJsselmonde

  17-02-2020 | 11:15 uur

  Bij een auto-ongeluk in Rotterdam-IJsselmonde is maandagochtend een bestuurder om het leven gekomen. Wat de precieze oorzaak is, is nog onduidelijk.

  In eerste instantie zou er sprake zijn geweest van brand. Later bleek dit niet het geval. Het been van de bestuurder bleef op het gaspedaal staan en dit zorgde voor verbrand rubber van de autobanden. De hulpdiensten werden groots ingezet, inclusief een trauma-arts.

  De man werd enige tijd gereanimeerd, maar de hulp niet meer baten. Later is de bestuurder overleden.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Onze nieuwspartner

Het lokale nieuws uit Rhoon en Poortugaal wordt getoond in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Nieuwstip?
redactie@albrandswaardsdagblad.nl

Agendatip?
agenda@albrandswaardig.nl

Like ons!

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech