Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Lam

Albrandswaards Dagblad

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Sparta: en nu De Graafschap

  23-05-2019 | 03:55 uur

  door Piet Ocks

  Sparta bewaarde het lekkerst tot het eind. In de laatste vijf minuten sloeg invaller Ragnar Ache met twee treffers toe, beide na een assist van de andere invaller Halil Dervisoglu: 3-0. Met de uitschakeling van TOP Oss na de eerdere 0-2 in Oss, wacht de finale in de nacompetitie tegen De Graafschap, dat SC Cambuur met 2-0 elimineerde.

  Het zag er lange tijd naar uit dat de wedstrijd in een armetierige 1-0 zou eindigen door een vroege treffer van Bart Vriends, die na een kwartier een voorzet van Mohamed Rayhi raak kopte (1-0). Het leek het begin van een veelbelovende wedstrijd, maar de 10.020 toeschouwers op het bijna uitverkochte Kasteel kwamen opnieuw bedrogen uit. Nog steeds is het spel niet om aan te zien, geen vloeiende combinaties en veel onnodig balverlies.

  Opnieuw had trainer Henk Fraser gekozen voor liefst vijf middenvelders, waardoor de eenzame spits Lars Veldwijk bij voorbaat kansloos, al trachtten Mohamed Rayhi en de weer tegenvallende Deroy Duarte hem te ondersteunen waar mogelijk was.

  Zo had Deroy Duarte echter geluk met de aansluiting en met zijn schuiver, die fraai werd gepareerd door doelman Ronald Koeman jr. En Rayhi schoot even later tegen de TOP Oss-doelman op en even voor rust mikte hij na een prima pass van Lassane Faye voorlangs.

  Het stiftje van Abdou Harroui, zondag nog de grote man met twee fraaie treffers, leek even na rust op weg naar de 2-0, maar het eindigde net naast. TOP Oss kwam amper tot kansen. Een mogelijkheid voor de ingevallen Koen van der Biezen werd door Dries Wuytens van de lijn gehaald, waarmee het grootste gevaar van TOP Oss werd afgewend.

  Sparta kreeg via Halil Dervisoglu nog een enorme kans op 2-0, maar hij strandde op doelman Koeman. Even later bezegelde Ragnar Ache zijn invalbeurt met twee treffers, waarvan vooral de laatste vanaf zo'n twintig meter alle lof verdiende. "Die 3-0 zat er zeker lekker in," lachte Ache na afloop. "TOP Oss had vaker de bal. De trainer bracht mij erin om meer energie in de wedstrijd te brengen."

  En nu De Graafschap. Sparta's trainer houdt zich graag op de vlakte. ''Gezien de kwaliteit is De Graafschap favoriet,'' vindt trainer Henk Fraser. "We moeten ons eigen spel spelen, dan heb ik volle vertrouwen erin dat het gaat lukken," zegt Ragnar Ache. Maar of dat spel voldoende is....?

  Opstelling Sparta: Coremans, Abels, Wuytens, Vriends, Faye; Harroui, L. Duarte (65. Dabo), D. Duarte, Auassar; Veldwijk (76. Dervisoglu) en Rayhi (65. Ache).

   

  Lees meer...
 • Ache peert Sparta naar finale

  23-05-2019 | 01:03 uur

  Sparta Rotterdam heeft zich voor eigen publiek niet laten verrassen door TOP Oss en speelt in de finale voor een plaats in de eredivisie. De Rotterdammers versloegen de Brabanders met 3-0 dankzij vooral twee doelpunten van invaller Ragnar Ache. Ook de andere invaller Halil Dervisoglu liet coach Henk Fraser zien dat het niet makkelijk is om de juiste aanvallers op tijd op te stellen.

  Het duel in Oss leverde een uitzege van 0-2 op. In de finale speelt Sparta tegen De Graafschap, dat SC Cambuur uitschakelde. Bart Vriends zette na een kwartier Sparta met een fraaie kopbal op voorsprong. De voorzet kwam van Mohamed Rayhi. Doelman Ronald Koeman, de zoon van de bondscoach, voorkwam daarna een grotere marge.

  Na de rust bood TOP Oss beter partij. Kansen van Delano Ladan (van de doellijn gehaald) en Bryan Smeets (over) leverden echter geen gelijkmaker op. In de slotfase sloeg de Duitse invaller Ragnar Ache twee keer toe namens Sparta: 3-0.

  Later volgt wedstrijdanalyse van verslaggever Piet Ocks

   

  Lees meer...
 • Ajax-Feyenoord onder19 zonder publiek

  22-05-2019 | 23:51 uur

  De beslissende competitiewedstrijd tussen het door Dirk Kuyt getrainde Feyenoord onder 19 en de leeftijdgenoten van Ajax op de Toekomst in Amsterdam zal komende zaterdagmiddag alleen door familie van spelers en bestuursleden van beide clubs mogen worden bijgewoond. Het is een beslissing van de Amsterdamse politie. De wedstrijd wordt door Feyenoord live uitgezonden via haar eigen You Tube-kanaal en b egint om half drie.

  Zowel Feyenoord als Ajax kan kampioen worden. De Rotterdammers hebben 26 punten en een positief doelsaldo van 14. Ajax heeft één punt minder en staat in doelsaldo: +15. Als Feyenoord de titel binnenhaalt, reist het na afloop rechtstreeks naar Varkenoord waar het team zal worden ontvangen.

   

  Lees meer...
 • Burgemeesters eisen verbod knalvuurwerk

  22-05-2019 | 23:24 uur

  De politie, burgemeesters en grote bedrijven roepen het kabinet op om knalvuurwerk en vuurpijlen te verbieden. "Behoud de traditie van zelf vuurwerk afsteken met uitsluitend veilig siervuurwerk", schrijven ze in een paginagrote advertentie die in landelijke dagbladen zal verschijnen, maar nu al in bezit is van RTL Nieuws.

  "Miljoenen euro's schade, agressie tegen politie, boa's hulpverleners en beveiligers, honderden gewonden, dodelijke slachtoffers. Wat een feest zou moeten zijn, blijkt de gevaarlijkste avond van het jaar. Kabinet, kom in actie!", schrijven de organisaties onder de kop 'Nederland verdient veilige jaarwisseling'.

  Ondertekenaars zijn onder meer de politie, het genootschap van burgemeesters, de gemeentes Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, verschillende politievakbonden, verenigingen van artsen, PostNL, verzekeraar Achmea en openbaarvervoerbedrijven.

  Lees meer...
 • Balende Bruins transfervrij na degradatie

  22-05-2019 | 23:03 uur

  Aanvoerder Luigi Bruins verlengde in maart zijn contract nog bij Excelsior met twee jaar. Er was echter wel één belangrijke voorwaarde aan de deal verbonden: de Rotterdammers mochten niet degraderen uit de eredivisie. Dat gebeurde echter wel. Het gelijkspel tegen RKC Waalwijk (1-1) was onvoldoende voor Excelsior om de finale te halen van de nacompetitie. Ook clubman Bruins kon daar niets aan veranderen.

  ''Ik ben nu dus transfervrij'', verzuchtte de 32-jarige Rotterdammer bij FOX Sports. ''Dat was natuurlijk helemaal de intentie niet. Ik wilde blijven en misschien wel mijn loopbaan bij Excelsior afsluiten. Maar goed, dat is van latere zorg. Eerst maar eens deze klap verwerken.''

  Volgens Bruins gaat Excelsior zware tijden tegemoet. ''We waren de club met de kleinste begroting in de eredivisie. Dan komt degradatie extra hard aan. Clubs met een hoger budget kunnen meestal na degradatie in de eerste divisie gelijk meedoen om de titel. Deze stap terug mag iedereen zich bij de club aanrekenen. We hadden geen plan B toen de resultaten minder werden.''

  Lees meer...
 • 400 miljoen extra om klimaatdoelen te halen

  22-05-2019 | 22:55 uur

  Om de klimaatdoelen te halen trekt het kabinet voor dit jaar nog eens 400 miljoen euro uit. De jaren erna gaat er jaarlijks 110 miljoen euro extra naar maatregelen die klimaatverandering moeten tegengaan, bevestigen ingewijden na berichtgeving door de NOS.

  Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie overleggen op het ogenblik over de Voorjaarsnota, een tussentijdse update van de begroting van het Rijk. Ze hebben volgens Haagse bronnen afgesproken het extra geld uit te trekken voor een fonds dat huizenbezitters kunnen aanspreken als ze hun huis duurzamer willen maken. Ook is er geld beschikbaar om woonwijken van het gas af te krijgen en om de tweedehandsmarkt voor stekkerauto's een zetje te geven.

  De Voorjaarsnota wordt eind deze maand gepresenteerd. Afgelopen weken lekte al uit dat rechtspraak en Openbaar Ministerie, Defensie en de jeugdzorg op meer geld kunnen rekenen. Ook is er extra geld voor de exacte schoolvakken en het techniekonderwijs.

  Lees meer...
 • Excelsior degradeert, RKC naar finale

  22-05-2019 | 22:49 uur

  Excelsior is na hekkensluiter NAC Breda de tweede ploeg die degradeert uit de eredivisie. De Rotterdamse club bleek in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie niet opgewassen tegen RKC Waalwijk.

  De nummer zestien van de eredivisie bleef in de return op eigen veld op 1-1 steken tegen tien Brabanders. RKC had de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie speelt in de finale tegen Go Ahead Eagles, dat FC Den Bosch uitschakelde. De winnaar van het afsluitende tweeluik promoveert, met kampioen FC Twente, naar de eredivisie.

  Stijn Spierings bracht RKC in de 38e minuut met een fraaie kopbal op voorsprong. Elias Már Ómarsson zorgde kort na de rust voor de gelijkmaker. Een verlenging kon Excelsior daarna niet afdwingen, ook niet nadat Spierings vanwege zijn tweede gele kaart in de zeventigste minuut naar de kant moest.

  Voor Excelsior is het de achtste degradatie uit de eredivisie. De laatste keer was in 2012.

  De clubleiding verraste vorig jaar zomer met de aanstelling van Adrie Poldervaart als hoofdtrainer. Hij was al 25 jaar aan de Rotterdamse club verbonden als fysiotherapeut. Mede door zijn goede werk als trainer in het amateurvoetbal besloot de directie Poldervaart door te schuiven naar de technische staf. Deze zeldzame promotie pakte niet goed uit.

  Na een moeizaam verloop van de competitie besloot Poldervaart begin april de eer aan zichzelf te houden. De directie van Excelsior respecteerde zijn beslissing en stelde Ricardo Moniz aan als 'crisismanager'. De geboren Rotterdammer slaagde er in de resterende vijf duels in de reguliere competitie niet in om Excelsior buiten de play-offs te houden.

  Met overwinningen in de laatste twee eredivisieduels tegen Heracles Almelo (4-5) en AZ (4-2) begon de ploeg van Moniz met een beetje vertrouwen aan de nacompetitie. De nederlaag afgelopen zondag bij RKC kwam echter onverwacht. Voor eigen publiek kon het fletse Excelsior de schade niet meer repareren.

  Lees meer...
 • Crowdfunding voor Smitshoek-kantine

  22-05-2019 | 19:12 uur

  Via crowdfunding platform WhyDonate dagen de voetbalvereniging Smitshoek alle leden en betrokkenen uit een bijdrage te doen. Dat kan heel simpel en veilig via de volgende link: why donate Smitshoek kantine.

  Na de actieperiode verloot Smitshoek onder de deelnemers een aantal leuke prijzen. De crowdfundpagina voor vv Smitshoek is nog geopend tot 30 juni 2019 en het streefbedrag is € 20.000,--.

  De komende weken kunt u via de site van vv Smitshoek en WhyDonate de stand van zaken volgen. Naast deze crowdfunding pagina worden er de komende weken nóg een aantal activiteiten georganiseerd. Meer hierover kunt u terugvinden op de website van voetbalvereniging Smitshoek. Bijvoorbeeld hoe je als team kan meedoen. Hulp is hierbij altijd welkom!
   

  Heeft u nog vragen of heeft u de komende weken tijd over om ook mee te werken aan een van de op te starten acties, kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Lees meer...
 • Horecastraten voorzien van antiterreur-palen

  22-05-2019 | 18:37 uur

  Op de Meent en de Witte de Withstraat zijn onder meer verzwaarde terrashekken en fietsnietjes geplaatst. Deze zogenaamde weerbaarheidsmaatregelen moeten Rotterdammers op het trottoir beschermen.

  Op de Meent en de Witte de Withstraat staan sinds dit voorjaar verzwaarde en in de grond verankerde paaltjes, zitbanken, boombakken, fietsbeugels en terrashekken. De werkzaamheden hiervoor zijn afgerond. Ook de Coolsingel krijgt later weerbaarheidsmaatregelen.

  ''Naar aanleiding van een aantal aanslagen in Europa vond het college het belangrijk om onze stad op een aantal plekken preventief te beschermen'', legt Anne-Marie Klaassen, projectmanager van de gemeente Rotterdam uit. ''Op het moment dat je op het trottoir loopt beschermen deze maatregelen je er tegen dat je niet kan worden aangereden door voertuigen.''

  Alle weerbaarheidsmaatregelen zijn ontworpen in de Rotterdamse stijl, net als het reguliere straatmeubilair in de stad. Op deze manier blijven de straten aantrekkelijk en houden ze een open karakter, maar worden ze wel weerbaarder.

  ''Het is misschien de oplettende Rotterdammer al opgevallen dat het weerbare fietsnietje op de Witte de Withstraat en de Meent wat breder is'', vertelt Klaassen. ''Dus er zit méér beton onder de grond en in het fietsnietje zelf zitten stalen buizen om ze steviger te maken.''

  Bij het plaatsen van de weerbaarheidsmaatregelen is er rekening gehouden met de ondernemers en bezoekers op de Meent en de Witte de Withstraat. ''Er zijn een aantal regels. Zo moet er altijd 1,80 meter vrije doorgang op het trottoir blijven. En we hebben het terrashek zo ontworpen dat er zo min mogelijk terrasruimte verdwijnt. Zo staan de weerbare hekken zo dicht mogelijk tegen de trottoirrand.''

  Daarnaast blijven de bestaande invalidenopritten bij de trottoirs vrij van obstakels. Ook zijn de hulpdiensten betrokken geweest bij de plannen. Zij bevestigen dat alle aan de wegen gelegen panden goed bereikbaar blijven voor calamiteiten.

  Lees meer...
 • Karin Slaughter bezoekt The Read Shop

  22-05-2019 | 18:34 uur

  De Amerikaanse thrillerauteur Karin Slaughter, Queen of Crime, signeert donderdag 6 juni haar nieuwe boek LAATSTE WEDUWE, een Will Trent thriller bij The Read Shop Barendrecht. Op de Middenbaan 82. in het centrum van Barendrecht kunt u kennismaken met deze wereldberoemde schrijfster. Karin Slaughter is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie. Karin Slaughter is geboren in een klein stadje in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is bekend door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks genoemd wordt.

   

   

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Onze nieuwspartner

Het lokale nieuws uit Rhoon en Poortugaal wordt getoond in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Nieuwstip?
redactie@albrandswaardsdagblad.nl

Agendatip?
agenda@albrandswaardig.nl

Like ons!

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech