Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Albrandswaard - Lam
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Poortugaal - Bomen

Albrandswaards Dagblad

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Facebook in beroep over bitcoinreclames

  06-12-2019 | 11:31 uur

  Facebook gaat in beroep tegen een vonnis over nepadvertenties voor bitcoinproducten. Het platform kreeg van een rechter in Amsterdam de opdracht om zulke reclames te weren wanneer mediatycoon John de Mol erin voorkomt. Ook moest Facebook aan hem vertellen wie er achter de advertenties zitten. De Mol had de zaak aangespannen.

  Het vonnis roept vragen op, zegt Facebook: "Zo moeten we bijvoorbeeld bij het filteren ook naar de landing pages op andere websites kijken, terwijl deze niet onder onze controle staan." Een 'landing page' is de plek waar iemand terechtkomt na het klikken op een link.

  Facebook zegt dat het de nepadvertenties wel degelijk aanpakt: "Deze maand lanceren we ons meldformulier voor nepadvertenties in Nederland en dat gaat ons helpen bij het verbeteren van onze detectiemethoden." Toch is misbruik volgens Facebook niet te voorkomen. "De mensen achter deze misleidende advertenties passen hun tactiek constant aan om niet betrapt te worden."

  De Mol was naar de rechter gestapt omdat hij een einde wil maken aan de valse advertenties. Hij kreeg steun van onder anderen Jort Kelder, Eva Jinek, Humberto Tan en Marco Borsato. Hun foto's werden ook gebruikt bij reclames, waarin zij mensen zogenaamd aanraden om ergens geld in te steken.

  Lees meer...
 • Schouten: geen zorgen om lege schappen

  06-12-2019 | 11:18 uur

  Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt zich geen zorgen om het dreigement van boeren om geen voedsel te leveren aan supermarkten rond de kerst. Het kabinet wil blijven praten met de boeren, zegt de bewindsvrouw.

  Boerenorganisatie Farmers Defence Force dreigt rond kerst de voedselvoorziening plat te leggen. Ook zouden er plannen rondgaan om distributiecentra van supermarkten te blokkeren. De boeren willen zo duidelijk maken dat voedselvoorziening niet vanzelfsprekend is. Ze eisen 3 miljard van het kabinet om met de PFAS- en stikstofproblemen om te gaan.

  Supermarkten maken zich zorgen over de plannen en noemen het zinloos de consument en winkels te confronteren met lege schappen in de drukste periode van het jaar.

  Volgens Schouten is het goed om "stil te staan bij het feit dat we gezond voedsel hebben dat in grote mate aanwezig is". Het kabinet is in gesprek met de boeren. "Wat mij betreft blijven we dat ook."

  "Het gaat niet zozeer alleen om de vraag heb ik nou genoeg voedsel voor de kerst of niet, ik denk dat het een breder vraagstuk is over hoe we een probleem oplossen met elkaar in Nederland." Daar is het kabinet hard mee bezig, aldus Schouten.

  Lees meer...
 • Max van den Burg

  06-12-2019 | 11:00 uur

  Do. 16 januari, 20.15 uur

  Dynamisch, fantasievol, muzikaal en hilarisch. Max van den Burg laat u alle hoeken van het cabaretpodium zien. In sneltreinvaart strijden de (goed) foute types, kleurrijke verhalen en gekke muziekjes om voorrang. Van Brabantse familiefeesten, tot Nederlandse rappers, van dronken kakmeisjes tot een bezoek aan de biologische markt: Max heeft weinig nodig om een zeer herkenbare wereld op te roepen, waarin iedereen zich altijd mooier voordoet dan ie in werkelijkheid is.  Dynamisch, fantasievol en muzikaal, maar bovenal hilarisch.

  Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten

  Lees meer...
 • Grijs en perioden met regen

  06-12-2019 | 10:21 uur

  Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Er staat een onstuimige wind en het wordt 5-8 graden. Vanavond wordt het iets zachter met 8-10 graden. Tijdelijk kunnen stevige buien voorkomen. Het weekend verloopt zacht met maxima van 9-12 graden. Zaterdag kan een enkele bui ontstaan en zondag is het vooral in de ochtend nat. Na het weekend blijft het wisselvallig.
   

  Lees meer...
 • Rotterdammers met weinig geld mogen naar ESF

  06-12-2019 | 08:59 uur

  Rotterdammers met een kleine portemonnee kunnen van 11 december tot en met 7 januari meedoen aan de winactie 'Celebrate Together' om kans te maken op kaarten voor het Songfestival. “We vinden het belangrijk om ook deze Rotterdammers een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens één van de Songfestival-shows,” aldus wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme). Het gaat om maar liefst 8.500 kaarten (ruim 1 op de 7) voor alle negen shows in Ahoy.
   
  Al in het bidbook dat wethouder Kasmi overhandigde aan de NPO en EBU, stond dat Rotterdam ook iets wilde betekenen voor de Rotterdammers die in het dagelijks leven de eindjes aan elkaar moeten knopen. Kasmi is enthousiast. “Het Eurovisie Songfestival is een feest voor de hele stad, voor het hele land en voor alle bezoekers. Niet alleen voor de ‘happy few’ met een kaartje voor de finale, maar echt van en voor iedereen. Deze fantastische winactie maakt dat mogelijk. Ik ben daar ongelofelijk blij mee en trots op. Niet eerder heeft een gaststad zich hard gemaakt om Songfestivalkaarten via een unieke winactie aan te bieden. Dit is een mooie kans voor Rotterdammers met een kleine portemonnee om het Songfestival van zo dichtbij mee te maken.”
   
  Negen shows
  In totaal zijn er negen middag- en avondshows in Rotterdam Ahoy. Voor elke show zijn er 1.000 kaarten beschikbaar. Voor de populaire finale op 16 mei zijn er 500 kaarten te vergeven. Er zijn plaatsen beschikbaar van de eerste rij tot op de tribune.
   
  Pluspakket
  De komende weken wordt nog gewerkt aan een pluspakket. Kasmi: “We willen de winnaars van deze actie een zorgeloos, compleet én onvergetelijk avondje uit bieden. Daarom spannen we ons in voor leuke extraatjes, zoals consumpties en vervoer.”
   
  Loting
  Rotterdammers die ouder zijn dan 18 jaar en voldoen aan de actievoorwaarden, kunnen zich van 11 december tot en met 7 januari 2020 aanmelden voor de winactie via www.rotterdam.nl/winactiesongfestival. In totaal kunnen 4.250 Rotterdammers twee kaarten winnen. Zo kan iedere winnaar een introducee meenemen. Bij meer dan 4.250 aanmeldingen wordt geloot onder toezicht van een notaris. Rotterdammers die hulp willen bij het invullen van het aanmeldformulier, kunnen bellen met informatienummer 14010 van de gemeente Rotterdam of terecht bij de stadswinkels in Rotterdam Noord en in Rotterdam Zuid. Begin maart krijgen de winnaars bericht.
   
  Uitgifte
  Samen met een speciale vrijwilligersploeg en met studenten van hogeschool Inholland worden de tickets (op vertoon van een geldig identiteitsbewijs) op de showdagen zelf uitgegeven bij Ahoy. Maandag 2 december startte de werving voor de circa 650 benodigde vrijwilligers. De reacties waren overweldigend. Donderdagochtend stond de teller al op 1.000 aanmeldingen. Mensen kunnen zich nog aanmelden voor de reservelijst via www.eventmakers.nl/songfestival.

  Lees meer...
 • KLM annuleerde tickets Lili en Howick

  06-12-2019 | 08:43 uur

  De KLM annuleerde vorig jaar op het laatste moment de tickets van de Armeense asielkinderen Lili en Howick. Die zouden in september op gezag van de rechter worden teruggestuurd, maar de KLM zette een streep door die reisplannen, bevestigt de luchtvaartmaatschappij berichtgeving in De Telegraaf.

  De KLM wil niet ingaan op de reden waarom de maatschappij de kinderen niet wilde vervoeren. "We doen vóór elke uitzetting onze eigen risicoanalyse en daar worden meerdere veiligheidsaspecten in gewogen."

  De kinderen verdwenen in de nacht voor hun geplande vlucht en doken onder. De toenmalige staatssecretaris Mark Harbers verleende hen vervolgens een verblijfsvergunning met het oog op hun veiligheid.

  Lees meer...
 • Zaterdag is Nationale Vrijwilligersdag 2019

  05-12-2019 | 21:34 uur

  Komende zaterdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Dan bedanken we onze politievrijwilligers voor het vele werk dat ze verzetten. Henk is een van hen. Wil jij bijdragen aan een veiliger samenleving en wil je Henk ook in het zonnetje zetten? Meld je dan aan voor de voorlichtingsavond op 9 december en word Henks collega.

  Vrijwilliger Henk Weijnen is de extra ogen en oren van agenten bij evenementen. ‘We krijgen veel waardering, zowel van mensen op straat als van onze collega’s. Doordat wij als vrijwilligers ondersteuning bieden, kunnen agenten weer andere dingen doen.’ Henk is vooral een vraagbaak voor bezoekers bji evenementen. ‘Maar ik geef ook ongevraagd adviezen. Als ik bijvoorbeeld zie dat iemand zijn tas laat openstaan, maak ik hem erop attent dat er zakkenrollers actief zijn. Inmiddels heb ik wel een geoefend oog voor zakkenrollers. Ze lopen meestal rond in groepjes en duwen zogenaamd per ongeluk tegen mensen aan. Dan proberen ze hun slag te slaan. Meestal bedanken mensen me voor de waarschuwing.’

  De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers als Henk voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor preventieadvies en voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn. Verder zoeken we nog enkele gastvrouwen en gastheren. De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding.

  Vrijwilligersopleiding
  Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding.

  Wat heb je ervoor nodig?
  Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen.

  Hoeveel tijd kost het?
  Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

  Verklaring Omtrent Gedrag
  Een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is noodzakelijk.
  Je werkgebied
  Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

  Kom naar de informatieavond
  Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak een afspraak voor onze informatieavond op maandag 9 december, in politietrainingcentrum de Yp, Katschiplaan 10 in Den Haag. De avond begint om 19.30 uur.

  Lees meer...
 • Dader (40) van steekpartij komt uit Spijkenisse

  05-12-2019 | 19:51 uur

  De dader van de dodelijke steekpartij vanmiddag aan de Cromme Meth in de Rotterdamse wijk Hoogvliet komt uit Spijkenisse en is veertig jaar. Dit heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

  Die is direct na de steekpartij een groot onderzoek gestart en dat leidde al snel tot de aanhouding van de dader. Hij zit vast en wordt verhoord. Op de Cromme Meth in Hoogvliet wordt door de forensische opsporing en de recherche onderzoek gedaan, onder meer om duidelijk te krijgen wat de toedracht is geweest van de steekpartij.

  Getuigen

  Heeft u kort voor kwart over vier iets verdachts gezien of gehoord en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de politie, 0900-8844. Anoniem mag ook, via 0800-7000.

   

  Lees meer...
 • Supermarkten bezorgd om kerstacties boeren

  05-12-2019 | 19:24 uur

  De supermarkten maken zich zorgen over aangekondigde acties waarbij mogelijk distributiecentra worden geblokkeerd. Boeren van de actiegroep Farmers Defence Force kondigden dit donderdag aan als een van de acties in verband met de stikstofcrisis en PFAS-normen.

  Zij willen in de week voor kerst daarmee mogelijk de voedselvoorziening in het land platleggen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel stelt dat daarmee consumenten geraakt worden en ondernemers "die nu aan de vooravond van de drukste periode van het jaar staan". De brancheorganisatie noemt het zinloos de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren."Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij."

  Wegens de stikstofcrisis en PFAS-normen trokken de boeren eerder massaal naar Den Haag, blokkeerden ze diverse op- en afritten op snelwegen en protesteerden ze bij provinciehuizen en het RIVM.

  Blokkade

  De boeren zijn nog steeds niet blij met het kabinetsbeleid als het gaat om stikstofuitstoot en PFAS-normen. Vorige maand presenteerden ze eigen plannen om de uitstoot te verminderen, maar die zijn niet overgenomen, aldus de voorzitter van Farmers Defence Force, Mark van den Oever. De boeren willen 2,9 miljard euro van de overheid voor maatregelen om de uitstoot te verlagen. Hij zegt andere acties rond de feestdagen niet uit te sluiten, zoals het platleggen van Schiphol of het verkeer in heel het land. "Of alles tegelijk."

  Volgens RTV Oost roepen boeren in een groeps-chat van de actiegroep op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze zouden de centra minimaal 48 uur willen blokkeren. Onder meer distributiecentra van Jumbo en Albert Heijn zouden dan doelwit worden.

  Lees meer...
 • VVD'er Dijkhoff stopt uitbetaling wachtgeld

  05-12-2019 | 19:23 uur

  VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft de uitbetaling van zijn omstreden wachtgeld laten stopzetten. Binnen een kwartiertje was het geregeld, aldus een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van RTL over de kwestie.

  Eerder deze week bestond er nog onduidelijkheid of dat wel kon. Dijkhoff had gezegd af te zien van de toelage na alle ophef die daarover was ontstaan, maar ook over onterechte reiskostenvergoedingen die hij ontving.

  Volgens de wet kun je de toelage niet stoppen. Of hij zou dan alles wat hij tot nu toe kreeg, moeten terugbetalen, en dat wil hij niet. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat je dan de uitkering elke maand kan terugstorten.

  Maar na navraag van Dijkhoff bij uitvoeringsorganisatie APG blijkt dat het toch mogelijk is wachtgeld niet meer uit te laten betalen. Het recht op de uitkering vervalt hierdoor niet. Dijkhoff krijgt die omdat hij in het kabinet zat.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Onze nieuwspartner

Het lokale nieuws uit Rhoon en Poortugaal wordt getoond in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Nieuwstip?
redactie@albrandswaardsdagblad.nl

Agendatip?
agenda@albrandswaardig.nl

Like ons!

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech