Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Albrandswaard - Lam
 • Rhoon - Zonnewijzer

Albrandswaards Dagblad

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Van 315.000 euro per uur raak ik ook opgewonden

  19-11-2018 | 16:06 uur

  Van 315.000 euro per uur raak ik ook opgewonden

  Vorige week in het nieuws. ‘Op een veiling in New York heeft een werk van de Britse kunstenaar David Hockney een recordbedrag van 90 miljoen dollar (79 miljoen euro) opgeleverd. Het is het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van een levend kunstenaar is betaald.’

  Hier bedoelen ze denk ik ‘nog levend’ want de meeste kunstwerken zijn volgens mij door levende kunstenaars gemaakt, maar dat terzijde. Het gaat hier om het werk Portret van een kunstenaar (zwembad met twee figuren) uit 1971. Daarop is een man te zien die kijkt naar een persoon die onder water naar hem toe zwemt. Het zou gaan om Hockney zelf en een voormalig geliefde.

  Nou, nou. Toe maar. Ik weet niet of u het weleens goed bekeken hebt sinds vorige week, maar ik wel. Daarbij heb ik ook altijd te horen gekregen dat je kunst moet begrijpen. Maar met deze uitleg valt er volgens mij niet veel meer te begrijpen, want dat is namelijk precies wat je ziet (behalve dat van die geliefde dan natuurlijk). Precies zoals ik kunst normaliter graag heb, trouwens.

  Behalve in dit geval dan. Want als er niets ‘diepers’ achter dit werk zit, gaat het dus gewoon om het plaatje. En ik weet niet wat u ervan vindt maar ik vind het helemaal niks. Ik vraag me zelfs af hoe iemand die dit soort Bob Ross gekladder mooi vindt, in godsnaam ooit aan 79 miljoen euro is gekomen.

  Hockney werkte twee weken lang achttien uur per dag aan het werk, om het op tijd klaar te hebben voor een tentoonstelling. ‘Ik genoot ervan. Zo intens. Het was prachtig, echt opwindend’, aldus de maker. Ja dat snap ik, van een uurtarief van bijna 315.000 euro raak ik ook opgewonden. Voor de Pietjes precies trouwens, in mijn berekening heb ik hem ook maar de weekeinden door laten werken. Dat leek me in dit geval wel terecht.

  Niettemin noemt veilinghuis Christie’s het zwembadschilderij een sleutelwerk uit de beginjaren van Hockneys carrière. ‘Het is een van de grote meesterwerken van de moderne tijd’, zegt een woordvoerder. ‘Met dit schilderij vestigde Hockney zijn naam als een van de meest gelauwerde kunstenaars uit de geschiedenis.’

  Nou ben ik zeker geen groot kunstkenner, ik had eerlijk gezegd nog nooit van de beste man gehoord, maar dat zou zijn zaak in mijn geval alleen maar goed moeten doen. Want wat ik altijd zo vreemd vindt aan kunst-gerelateerde zaken dat het altijd om de maker gaat en niet om het gemaakte. Ook altijd dat gezeur over of iets een echte Rembrandt of van echte Van Gogh is of niet. Je vindt het ‘werk’ toch mooi of niet.

  Net als deze column. Je vindt ‘m leuk of niet. En dat kan volgende week zomaar weer anders zijn. Behalve voor mijn vrouw dan natuurlijk. Die wordt geacht alles wat ik schrijf mooi, goed of grappig te vinden.

   

   

  Lees meer...
 • Toneelvereniging brengt blijspel

  19-11-2018 | 14:00 uur

  Toneelvereniging brengt blijspel

  Za. 24 november, 20.15 uur

  Toneelvereniging Barendrecht is al jaren een begrip in Barendrecht en omgeving. Elk seizoen brengen ze twee producties op de planken. De toneelvereniging staat bekend om haar avondvullende blijspelen, komedies en kluchten. T’is bingo op de camping is een blijspel in drie bedrijven door Evelien Evers en wordt gespeeld door 5 dames en 3 heren plus een cavia. Jos gaat tegen wil en dank mee naar de camping. Hij vindt het geen kamperen maar kramperen. Dat laat hij dan ook goed merken. Hij moppert op alles en iedereen. Het is hem helemaal niets waard, hij had liever in een hotel gezeten. Ook de buren vindt hij drie keer niks.Ze lijken wel niet goed wijs. Wie neemt nu er nu een cavia mee op vakantie?

  Lees meer en bestel kaarten https://www.theaterhetkruispunt.nl/programma/#modal=/programma/7904/Toneelvereniging_Barendrecht/Het_is_bingo_op_de_camping/?type=show

  Lees meer...
 • Twee puntendelingen voor Rhoonse badmintonners

  19-11-2018 | 13:36 uur

  Twee puntendelingen voor Rhoonse badmintonners

  Het tweede team van Badmintonvereniging BCN Rhoon heeft in het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen in het kader van de Hoeksche Waard Competitie met 4-4 gelijk gespeeld. De spelers van BCN Rhoon moesten hiervoor een uitwedstrijd spelen tegen POB in Oud-Beijerland. De eerstvolgende competitie wedstrijd is in november in sporthal Rhoon, de thuisbasis van de vereniging.

  Het eerste team van  BCN Rhoon moest tevens een uitwedstrijd spelen en wel in de gemeente Cromstrijen tegen VTO. Eerder in het seizoen werd de wedstrijd in Rhoon nog met grote cijfers gewonnen door Rhoon. Verbaasd was men dan ook toen halverwege een 3-1 voorsprong voor VTO op het bord stond. Met veel moeite wist de club uit Rhoon toch nog een gelijk spel uit het vuur te slepen, 4-4.

  Ben je nieuwsgierig geworden naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op de website van www.bcnrhoon.nl. Naast de competitieteams zijn de leden ook onderling actief met badmintonwedstrijden. Recreatief spelen en het gezellige verenigingsleven staan er centraal.
  BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 19.30 in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat. Sporthal Rhoon is met de fiets goed bereikbaar en ligt op een steenworp afstand van het metrostation Rhoon. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen pal voor de deur.
  Aanmelden kan via de website maar spontaan langskomen op één van de speelavonden is ook mogelijk.

   

  Lees meer...
 • Politie en gemeente ‘schouwen’ Rhoon-Noord

  19-11-2018 | 13:27 uur

  Politie en gemeente ‘schouwen’ Rhoon-Noord

  Op dinsdag 20 november houden de politie en de gemeente een wijkschouw in Rhoon-Noord. De wijkschouw begint om 18.00 uur bij Villa het Oog aan de Dorpsdijk 40 in Rhoon. Iedereen mag meelopen.

  De wijkschouw is bedoeld voor iedereen die samen met de politie en de gemeente een kritische blik wil werpen op de wijk. Valt u als inwoner iets op, ziet u verdachte situaties of heeft u goede ideeën voor de buurt/wijk? Dan is de wijkschouw het moment om dit bespreekbaar te maken en actie te ondernemen.

  Vragen over de wijkschouw kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Lees meer...
 • Cabaret van Anne Neuteboom op Kasteel van Rhoon

  19-11-2018 | 13:24 uur

  Cabaret van Anne Neuteboom op Kasteel van Rhoon

  Op donderdag 6 december brengt de commissie Cabaret & Zo van Stichting Kasteel van Rhoon weer een hilarische cabaretshow. Cabaretière Anne Neuteboom staat deze avond om 20.30 uur op de podiumplanken van de Klokkezolder van Het Kasteel van Rhoon. Neuteboom studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie en was in 2015 winnaar van de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten.

  Na haar eerste soloprogramma ‘Weg’ komt ze nu met een nieuwe show: ‘Kijk haar gaan’. In deze show is het tijd voor een beetje joie de vivre! Anne maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik.

  Kaartjes voor de voorstelling kosten vijftien euro per stuk en zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon en online via www.stichting-kasteelvanrhoon.nl.

   

  Lees meer...
 • Eerste concert van Sparkling Voices samen met Volharding

  19-11-2018 | 13:20 uur

  Eerste concert van Sparkling Voices samen met Volharding

  Onder de titel Herfstsymfonie gaven interkerkelijk koor Sparkling Voices en muziekvereniging Volharding afgelopen zaterdag een gezamenlijk concert in de Maranathakerk aan de Kleidijk in Rhoon.

  In het al bijna 100-jarige bestaan van De Volharding is het, voor zover bekend, nog niet eerder voorgekomen dat de muziekvereniging samen met een koor een concert heeft gegeven. Dit zou zomaar een opmaat kunnen zijn naar een mooi vervolg, want met dit toch wel unieke concert ging een lang gekoesterde wens van beide voorzitters Peter Stoel en Adrie Fransen in vervulling.

  Het was een zeer afwisselende avond waarbij koor en orkest enkele nummers gezamenlijk ten gehore brachten maar ook wordt er solo gezongen en gemusiceerd.

   

  Lees meer...
 • Bartok, Grieg en Gershwin op Kasteel van Rhoon

  19-11-2018 | 13:11 uur

  Bartok, Grieg en Gershwin op Kasteel van Rhoon

  Pianiste Hanna Shybayeva gaf gisteren in de Empirezaal van het Kasteel van Rhoon een concert. Geboren in een familie van musici begon Shybayeva haar pianostudie op zesjarige leeftijd. Sinds het begin van haar internationale carrière op elfjarige leeftijd is zij gegroeid van ‘wonderkind’ tot de volwassen en boeiende pianiste die zij nu is.

  Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier behaalde zij haar graad als Master of Music met de hoogste onderscheiding.

  Voor haar optreden in Het Kasteel liet Shybayeva zich leiden door volksmuziek. Zo speelde zij naast werken van Bartok ook Edvard Grieg en preludes van Gershwin. De pianiste wordt geprezen voor haar muzikale interpretaties, energie, groot gevoel voor vorm en voor de rijkdom van haar kleurenpalet.

   

  Lees meer...
 • Raymond van Barneveld stopt na WK van 2019

  19-11-2018 | 13:07 uur

  Raymond van Barneveld stopt na WK van 2019

  Raymond van Barneveld stopt over ruim een jaar als profdarter. De 51-jarige Hagenaar meldt dat in een gesprek op de website van dartbond PDC. Van Barneveld wil nog meedoen aan twee WK’s, dit jaar en eind 2019. Daarna houdt hij het voor gezien.

  ,,Komend jaar wordt mijn 35e jaar als darter op het hoogste niveau en het wordt mijn laatste jaar. Ik merk aan mezelf dat ik het niet meer kan bijbenen. Ik voel me niet meer 100 procent fit en in mijn privé-leven is veel gebeurd. Ik kan dit niet meer elke week opbrengen en mis de echte motivatie”, aldus Van Barneveld. ,,Ik ben een winnaar, maar momenteel win ik geen toernooien meer. Het zou geweldig zijn als ik een van de komende grote toernooien toch nog op mijn naam schrijf.”

  Van Barneveld maakte eind jaren negentig de dartsport populair in Nederland. De voormalige postbode behaalde bij de BDO (British Darts Organisation) vier keer de wereldtitel, in 1998, 1999, 2003 en 2005. Toen Van Barneveld de overstap maakte naar de PDC (Professional Darts Corporation) won hij, in januari 2007, ook direct het WK. Van Barneveld versloeg zijn Britse rivaal Phil Taylor, die begin dit jaar stopte als darter.

  Totaal behaalde Van Barneveld bij de PDC 29 titels, waaronder de Grand Slam of Darts, het UK Open en de Premier League.

  Van Barneveld werd als beste Nederlandse darter afgelost door Michael van Gerwen. De Brabander won het WK bij de PDC tot dusverre twee keer, in 2014 en 2017.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...
 • 10.000 euro Kick Out Zwart Piet; 200.000 voor blokkeer-Friezen

  19-11-2018 | 13:04 uur

  10.000 euro Kick Out Zwart Piet; 200.000 voor blokkeer-Friezen

  Met een doneeractie voor Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is binnen twee dagen ruim 10.000 euro ingezameld. Dat bevestigt KOZP-woordvoerder Jerry Afriyie na berichtgeving door RTL Nieuws.

  Afriyie laat weten dat de crowdfundingsactie zaterdag is begonnen en dat het geld onder meer zal worden gebruikt voor het inhuren van juridische bijstand. ,,Ook willen we nazorg bieden aan actievoerders die tijdens de intochten afgelopen weekend zijn geconfronteerd met fysiek of verbaal geweld.”

  Dat binnen twee dagen al ruim 10.000 euro is binnengekomen voor KOZP vindt Afriyie een ‘enorme steun in de rug voor de actievoerders’. De crowdfundingsactie duurt nog een maand.

  De doneeractie voor de zogeheten blokkeer-Friezen heeft meer dan twee ton opgebracht. Vanochtend waren er in totaal ruim 10.100 donaties binnengekomen die samen goed waren voor 201.200 euro. Het geld is bedoeld om een eventueel hoger beroep te bekostigen. De initiatiefnemer had al aangekondigd zondag 18 november met zijn actie te stoppen.

  Vrijdag 9 november werden de mensen die vorig jaar de A7 blokkeerden om anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden, veroordeeld tot taakstraffen. Boegbeeld Jenny Douwes kreeg 240 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf.

  Meteen na de veroordeling begon Robin van Prattenburg een inzamelactie op doneeractie.nl. Binnen een dag stond al 130.000 euro op de teller.

  Lees meer...
 • Regeringspartijen willen WK vrouwenvoetbal

  19-11-2018 | 12:58 uur

  Regeringspartijen willen WK vrouwenvoetbal

  Als het aan de regeringspartijen ligt, wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027 door Nederland georganiseerd. D66 doet dat voorstel in de Tweede Kamer.

  Een woordvoerder van de fractie bevestigt berichtgeving hierover in het AD. D66-Tweede Kamerlid Antje Diertens zal minister Bruno Bruins (Sport) vragen hierover met voetbalbond KNVB in gesprek te gaan.

  ,,Wat D66 betreft zou zo’n toernooi ervoor moeten zorgen dat het vrouwenvoetbal in Nederland een blijvend succes wordt”, aldus Diertens.

  De KNVB heeft eerder al gezegd het WK in 2027 te willen organiseren. Pas over een paar jaar neemt wereldvoetbalbond FIFA een beslissing over de organisatie van het toernooi.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Onze nieuwspartner

Het lokale nieuws uit Rhoon en Poortugaal wordt getoond in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Nieuwstip?
redactie@albrandswaardsdagblad.nl

Agendatip?
agenda@albrandswaardig.nl

Like ons!

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech