Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Lam
 • Poortugaal - Bomen

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Vandaag veel zon, morgen tropisch

  17-06-2019 | 12:18 uur

  Vandaag is er veel ruimte voor de zon. Er ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog. Het wordt 21-23 graden vlak aan zee tot 27 in het oosten. Morgen en woensdag wordt het landinwaarts nog warmer met lokaal 30 graden, maar dit moeten we zeker woensdag bekopen met onweersbuien. Donderdag en vrijdag wordt het 18-22 graden, komend weekend wordt het weer warmer. De dag is zonnig begonnen en de temperatuur ligt vanochtend vroeg rond 15 graden. Er waait een zwakke zuidoostenwind.

  Lees meer...
 • 'Autoverzekering jongeren twee keer zo duur'

  17-06-2019 | 11:59 uur

  Jongeren zijn bijna twee keer zo veel kwijt aan een autoverzekering als de gemiddelde Nederlandse automobilist. Volgens vergelijkingssite Geld.nl komt dit omdat beginnende bestuurders weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Bij weinig ervaring op de weg is de kans op schade groter, is de gedachte hierachter.

  Uit gegevens van 25.000 respondenten die op de website een vergelijking maakten, maakt Geld.nl op dat automobilisten tot 21 jaar gemiddeld 2007 euro per jaar aan premie betalen. Het gemiddelde over alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar. Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn iets goedkoper uit dan de allerjongsten, aldus Geld.nl. Zij betalen door de bank genomen 1371 euro per jaar aan premie voor hun autoverzekering. Vanaf 25 jaar betalen automobilisten met gemiddeld 928 euro per jaar veel minder premie.

  Lees meer...
 • Komende weken onderhoud aan Botlekbrug

  17-06-2019 | 11:33 uur

  De botlekbrug moet in juni en juli een aantal nachten in beide richtingne dicht. De afsluiting duurt telkens van 22.00 uur tot 05.00 uur.

  De afsluitingen zijn van woensdag 19 op donderdag 20 juni, maandag 1 op dinsdag 2 juli, dinsdag 2 op woensdag 3 juli, woensdag 3 op donderdag 4 juli, donderdag 4 op vrijdag 5 juli, dinsdag 16 op woensdag 17 juli, woensdag 17 op donderdag 18 juli, donderdag 18 op vrijdag 19 juli.

  Omrijden kan via de Botlektunnel. Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt grootschalig omgeleid via de N3, A16, A17, A59, A29, N59, N215 en N57.

  Lees meer...
 • Eindexamenkandidaten opnieuw aan de bak

  17-06-2019 | 11:01 uur

  Op drie scholen moeten leerlingen maandag deels opnieuw eindexamen doen omdat er eerder iets misging. De 38 eindexamenleerlingen Duits en biologie van de Duin en Kruidbergmavo in Driehuis (Noord-Holland) zijn de klos doordat het postpakket met de gemaakte examens, dat volgens protocol voor de tweede correctieronde aangetekend naar een andere school was verzonden, zoek raakte bij PostNL.

  Omdat er daardoor geen tweede externe correctie is geweest, moeten de twee examens volgens de regels van de Inspectie van het Onderwijs over. Ook vwo-leerlingen van het Rythovius College in Eersel bij Eindhoven zijn de pineut, in hun geval doordat een postzak met daarin een aantal van de gemaakte examens werd gestolen.

  Een docente van het vmbo Aloysius De Roosten in Eindhoven hielp de kandidaten van de wal in de sloot door ze te helpen tijdens hun examen Duits. Dat mag niet en de inspectie verklaarde de examens ongeldig. De lerares kreeg de zak en de scholieren kunnen opnieuw aan de slag.

  Ook andere leerlingen, die examens hebben gemist of die niet hebben gehaald, kunnen vanaf maandag tot en met donderdag in de herkansing.

  Lees meer...
 • 'Klanten best tevreden over hun bank'

  17-06-2019 | 10:38 uur

  Consumenten zijn relatief tevreden over hun bank. Dat blijkt volgens de Consumentenbond uit een enquête onder ruim 14.000 mensen. Alle banken kregen een voldoende. De Regiobank kreeg het hoogste cijfer, een 9,3, ING sluit de ranglijst af met een 6,7.

  De Consumentenbond bevroeg de consumenten om hun bank te beoordelen op service, kosten, persoonlijk contact en internet- en mobiel bankieren. Over de kosten waren de ondervraagden het minst tevreden. Een derde van de klanten van Rabobank, ABN AMRO en ING geeft zijn bank op dat vlak een onvoldoende.

  De drie grote banken kunnen ook op het gebied van service nog wel wat verbeteren, vindt de Consumentenbond. ''Een op de tien klanten van die banken is daar (zeer) ontevreden over. Zij vinden de spaarrente te laag en hebben het gevoel dat eigen belang en winst maken op de eerste plaats staan'', aldus de bond.

  Na Regiobank werd ASN Bank het best beoordeeld, met een 9,1. Daarna volgen Triodos Bank (8,9), Knab (8,9), SNS (8), Rabobank (7,2) ABN AMRO (6,9) en dus als hekkensluiter ING.

  Lees meer...
 • Politie tonnen kwijt aan overbodige 112-app

  17-06-2019 | 10:23 uur

  De politie heeft tonnen geïnvesteerd in een nieuwe 112-app die inmiddels overbodig is geworden. De app zou in het voorjaar van 2017 worden gelanceerd en de hulpdiensten helpen bij het vaststellen van de locatie van iemand in nood. Door tegenvallers werd de lancering keer op keer uitgesteld en is de belangrijkste functie van de app, de locatiebepaling, nu niet meer relevant. Dat blijkt uit documenten in handen van RTL Nieuws.

  De ontwikkeling van de app heeft 400.000 euro gekost, aldus RTL Nieuws. Het hele doel erachter, de locatie bepalen van een beller in nood, is intussen achterhaald: wie nu 112 belt, stuurt automatisch zijn locatie naar de meldkamer. Daarmee ligt het oorspronkelijke plan van de app in de prullenbak.

  Het toenmalige ministerie van Veiligheid en Justitie had in 2016 bij de politie aangedrongen op de bouw van zo'n app.

  Lees meer...
 • 126 miljoen wachtgeld voor oud-wethouders

  17-06-2019 | 10:22 uur

  Gemeenten waren de afgelopen vijf jaar ruim 126 miljoen euro kwijt aan wachtgeld voor oud-wethouders. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 297 gemeenten. In totaal kregen ruim 1500 wethouders een wachtgelduitkering. De verschillen tussen gemeenten zijn groot. Zo betaalde Lelystad met ruim 1,8 miljoen euro het meeste wachtgeld, maar waren er ook tien gemeenten die in de onderzochte periode aan geen enkele bestuurder wachtgeld verschuldigd waren.

  EenVandaag vroeg alle 355 gemeenten naar de wachtgeldbedragen die ze van 2014 tot en met 2018 uitbetaalden aan oud-wethouders. Bijna 84 procent van de gemeenten reageerde. Na Lelystad waren Oude IJsselstreek (1,7 miljoen euro) en Eindhoven (1,2 miljoen euro) het meeste kwijt aan wachtgeld. De hoogste uitkering was voor een voormalig bestuurder uit Capelle aan den IJssel met ruim 510.000 euro. Hij wordt gevolgd door een oud-wethouder van de gemeente Hulst (373.000 euro) en twee wethouders uit Helmond (367.000 en 362.000 euro).

  Lees meer...
 • Doet Rotterdam fors mee aan Wifitracking?

  17-06-2019 | 01:11 uur

  In Rotterdam wordt wifitracking toegepast. Raadslid Van der Velden heeft dit gelezen in De Volkskrant en vraagt opheldering. Wifitracking is het op grote schaal volgen en vervolgens opslaan van persoonsgegevens. In de vorige raadsperiode heeft de Partij voor de Dieren hierover al eerder zorgelijke vragen gesteld. De gemeente zou voor wifitracking een contract hebben afgesloten met het bedrijf CityTraffic en Van der Velden wil weten of dit waar is en op welke schaal ''het afkijken'' plaats heeft.

  ‘’Wifitracking wordt als volgt uitgelegd'', aldus Van der Velden. ''Sensoren meten niet alleen óf er iemand met een telefoon in de buurt is, maar kunnen ze ook onderscheid maken tussen individuele telefoons. Ieder mobieltje heeft een uniek adres dat door de wifisensoren kan worden opgepikt: het mac-adres. Voor het tracken van telefoons via wifi hoeven die telefoons niet met een wifinetwerk verbonden te zijn. Telefoons die niet met een wifinetwerk zijn verbonden zenden namelijk een signaal uit omdat ze altijd op zoek zijn naar een netwerk.”

  Door toedoen van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) is er ten aanzien van de privacy van mensen veel gewijzigd. Organisaties die gegevens verzamelen, moeten dat nu melden aan de verstrekkers. Ook moeten deze organisaties de verzamelde gegevens vernietigen als verstrekkers van deze gegevens hierom vragen. Dus vraagt raadslid Van der Velden aan het stadsbestuur op welke wijze wifitracking wordt toegepast?

   

  Lees meer...
 • Rotterdam koploper inkomensongelijkheid

  17-06-2019 | 01:11 uur

  Uit een onderzoeksrapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over ongelijkheid in inkomen en vermogen in Nederland komt naar voren dat de vermogensongelijkheid in Rotterdam het hoogst is binnen Nederland. Maatstaf voor de ongelijkheid is daarbij de genormaliseerde Ginicoëfficiënt, dat voor Rotterdam gelijk is aan 0,89.

  Omdat over de toe- of afname van deze ontwikkeling en de oorzaken daarbij niet gesproken wordt en er ook geen voorspelling van de ontwikkeling van ongelijkheid inkomen en vermogen wordt gedaan, wil de fractie van de Turkse beweging Denk dat wethouder Moti (PvdA) die gegevens alsnog boven tafel krijgt.

  Raadslid Enes Yiğit vindt het van belang om de ontwikkelingen in de trends van vermogens- en inkomensongelijkheid op de voet te kunnen volgen en hoopt dat Moto inzicht heeft in de trends over de afgelopen decennia. Bovendien vraagt hij zich af ‘’of het stadsbestuur het met hem eens is dat het schandalig is dat Rotterdam koploper is met betrekking tot inkomen- en vermogensongelijkheid?’’

   

  Lees meer...
 • 720 kilo cocaïne in bananencontainer

  17-06-2019 | 01:09 uur

  De douane heeft in de haven van Rotterdam een partij cocaïne van 720 kilo gevonden die verstopt zat in een container met bananen. Dat gebeurde al op 6 juni maar is nu bekendgemaakt.

  De koelcontainer was afkomstig uit Ecuador en was twee dagen eerder binnengekomen met een zeeschip. De bananen waren bestemd voor een fruitbedrijf in Rotterdam dat niets met de smokkel te maken lijkt te hebben, aldus justitie.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]

Rijnmondveilig.nl - Actuele incidenten

 • Brand fietsenwerkplaats Westblaak Rotterdam
  Aan de Westblaak in Rotterdam is eind van de ochtend brand geweest in een fietsenwerkplaats. De brand ontstond in de accu van een elektrische fiets. De fiets kon snel naar buiten worden gebracht en werd daar geblust. Vijf mensen ademden rook in en kregen ter plaatse een medische check.

Het weer in Albrandswaard

Powered by weeronline.nl Altijd jouw weer

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech