Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Lam

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Spoeddebat over sluiting Havenpolikliniek

  20-01-2020 | 23:00 uur

  Over de maandag door het Erasmus MC aangekondigde sluiting van de Havenpolikliniek aan het einde van dit jaar is het laatste woord nog niet gesproken. GroenLinks-raadslid Jeroen Postma heeft er voor komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering al een spoeddebat over aangevraagd met zorgwethouder Sven de Langen. 

  Het Havenziekenhuis is een vertrouwde naam in de Rotterdamse gezondheidszorg. Opgericht in 1927 als “Ziekenhuis voor Scheeps- en Tropische Ziekten” ontwikkelde het zich tot een gewaardeerd ziekenhuis waar generaties Rotterdammers zorg kregen. Na de fusie van het Havenziekenhuis en het Erasmus MC kreeg het als gevolg van financiële problemen in 2017 de functie van gezamenlijke polikliniek van vier regionale ziekenhuizen. Een van de speerpunten was het concept ‘Havenue’, gericht op betere zorg voor oudere Rotterdammers. Aan dat alles lijkt nu een einde aan te komen.

  ''Wij maken ons over die sluiting zorgen'', laat Postma weten. ''Want de vier ziekenhuizen hebben nog geen vervangende locatie gevonden. We moeten voorkomen dat patiënten, zeker oudere Rotterdammers, tussen wal en schip vallen. Het zou daarnaast enorm jammer zijn als de samenwerking tussen de vier ziekenhuizen door de sluiting gefrustreerd wordt. We moeten in Rotterdam ruimte maken voor goede zorg waarin samenwerking, en niet concurrentie, het uitgangspunt is.”

  Lees meer...
 • Sparkling Voices zoekt projectkoorleden

  20-01-2020 | 21:22 uur

  Na een paar prachtige kerstuitvoeringen, in Brielle samen met het Delfshavenkoor en op kerstavond in de dorpskerk van Hoogvliet, is het nieuwe jaar ook voor sparkling voices weer van start gegaan en we hopen dat we er weer net zo’n sprankelend jaar van mogen maken als in 2019.

  Er staan voor dit jaar al weer een aantal medewerkingen op het rooster, te beginnen op 16 februari in de dorpskerk van Barendrecht, op 8 maart gevolgd door een medewerking in de prachtige oude kerk in Charlois en dan op 4 april hopen we, samen met muziekvereniging Volharding een prachtig passie concert te mogen geven in de dorpskerk van rhoon

  Tijdens dit concert zal o.a. de Missa Brevis van Jacob de Haan worden uitgevoerd, een pracht stuk speciaal geschreven voor koor en orkest. Sparkling Voices biedt liefhebbers van koorzang een mooie gelegenheid om op een bijzondere wijze mee te werken aan dit concert en nodigt u van harte uit om als projectzanger hieraan deel te nemen.

  U kunt zich hiervoor opgeven per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , aan deze deelname zijn geen kosten verbonden, voorwaarde is wel dat u minimaal 6 volledige repetities aanwezig kunt zijn, de repetities starten op 27 januari in de maranathakerk rhoon

  Sparkling Voices oefent elke maandagavond van 20.00 tot 22.15 onder leiding van onze zeer enthousiaste dirigent Arjen Uitbeijerse in de Maranathakerk, Kleidijk 2 te Rhoon

  Naast diverse medewerkingen in kerken, organiseren we ook eigen concerten en maken we regelmatig uitstapjes en koorreizen (naar het buitenland) met elkaar, bezoek zeker ook onze website eens www.sparklingvoices.nl

  Lees meer...
 • Nieuwe beelden drijvend kantoor in Rijnhaven

  20-01-2020 | 19:32 uur

  Global Commission on Adaptation (GCA) – voorgezeten door VN-topman Ban Ki-Moon - ontwikkelt en deelt kennis over het veranderende klimaat in de wereld. Een initiatief van verschillende landen en de Wereldbank. Het drijvend kantoor komt in de Rijnhaven van Rotterdam. In april van dit jaar start de bouw. Bij afbouw ziet men een missie van duurzaamheid. Architectenbureau Powerhouse in Rotterdam tekende voor het ontwerp en we kunnen u opnieuw twee prachtige beelden laten zien.

  Lees verder: https://dagblad010.nl/Bouw%20&%20Wonen/dit-drijvende-kantoor-komt-in-de-rijnhaven


   

  Lees meer...
 • Monument Levenslicht in Albrandswaard

  20-01-2020 | 19:31 uur

  Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daarbij stilgestaan. Ook in Albrandswaard worden de Holocaustslachtoffers herdacht. Van 22 januari tot en met 1 februari is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien naast de Dorpskerk Rhoon. Burgemeester Jolanda de Witte ontsteekt op woensdag 22 januari rond 15.30 uur het licht. Zij doet dit in aanwezigheid van het college van burgemeester en wethouders. Iedereen is welkom om bij dit moment aanwezig te zijn.

  Het monument bestaat uit lichtgevende stenen en maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan meer dan 150 Nederlandse gemeenten deelnemen. Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust.

  Monument
  Zowel in de Joodse herdenkingstraditie als in de Roma- en Sinti-cultuur zijn stenen belangrijk. Kunstenaar Daan Roosegaarde en zijn team hebben deze traditie als inspiratie gebruikt. Met in totaal 104.000 lichtgevende stenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holo­caust. De stenen zijn verdeeld over de deelnemende gemeenten, waar Joden, Roma en Sinti woonden en hun leven leefden; soms generaties lang.

  Licht
  Om de paar seconden zie je de stenen oplichten en weer uitdoven, als een ademhaling in licht. Daarmee symboliseren ze het leven dat nu in Nederland gemist wordt.
  Het monument is een eenmalige tijdelijke aanvulling op de bestaande oorlogsmonument en is er tijdelijk. Iedereen kan tot en met 1 februari dagelijks naar de stenen bij de Dorpskerk Rhoon toe en herdenken. Omdat het lichtgevende stenen zijn, komt Levenslicht het beste tot zijn recht in het donker.

  Lees meer...
 • Salaris Jan-Arie van der Heijden blokkeert vertrek

  20-01-2020 | 18:19 uur

  Het grote salaris dat Jan-Arie van der Heijden bij zijn komst bij Feyenoord in 2015 van het toenmalige duo Van Geel-Gudde kreeg (hij kwam van Vitesse) is er de oorzaak van dat hij het seizoen niet afmaakt bij FC Twente. De Tukkers kunnen de bijna 32-jarige verdediger niet betalen. Van der Heijden heeft geen moeite met zijn ondergeschikte rol in De Kuip. Hij is geboren in Schoonhoven en woont comfortabel op de kop van Zuid. Geen reden voor hem om te verkassen.

  Dit seizoen kwam de bij Ajax opgegroeide Jan-Arie van der Heijden nog slechts vijf keer in actie voor Feyenoord. Bij de komst van trainer Dick Advocaat als opvolger van Jaap Stam leek het er even op dat hij weer één van de twee centrumverdedigers zou worden, maar in no time zat hij weer op de bank. Het contract van Van der Heijden loopt na dit seizoen af. Daarna is hij transfervrij.

  Lees meer...
 • Onderzoek naar vechtpartij rond Feyenoord-fans

  20-01-2020 | 18:04 uur

  De politie Midden-Nederland doet onderzoek naar een massale vechtpartij in het neutrale voetbalsupporterscafé Onze Vrienden in Woerden, waar het zaterdagavond tijdens de eredivisiewedstrijd Feyenoord – Heerenveen tot een confrontatie kwam tussen fans van Feyenoord en Heerenveen. Schade: drie licht gewonden, maar een onherkenbaar café.

  Er waren ongeveer 60 supporters van Heerenveen in Woerden toen er een groep Feyenoord-supporters binnenstormde, is het verhaal. Ze zouden met een appje zijn uitgedaagd door één Heerenveen-fan. Ze kwamen met acht auto’s. Onbekend is waarom geen van de groepen live bij de wedstrijd in De Kuip waren. Er zijn vijf personen aangehouden.

   

  Lees meer...
 • Moeizame zege voor Badminton Rhoon

  20-01-2020 | 17:26 uur

  In het kader van de Hoeksche Waard Competitie moest het 2e team van BCN Rhoon de badminton strijd aangaan tegen Racket Team uit Nieuwe Tonge. De wedstrijd in sporthal Rhoon eindigde in een 5-3 overwinning voor de thuis spelende badmintonvereniging.

  De herendubbel met Charlie en Misch moesten meteen flink aan de bak 21-18, 9-21 en 21-19. De damesdubbel partijen, met Tamara, Vicky en Maria hadden aan twee sets voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Bij de volgende herendubbel waarbij tevens Ronald betrokken was verliep minder gunstig en ging na een derde en beslissende derde set verloren. Halverwege was er derhalve een tussenstand van 3-1 ten faveure van de thuisploeg. Moeizaam doch verdiend werd de stand zelfs naar 5-1 gebracht. "De overwinning is binnen", aldus teamlid Maria. Maar goed ook want in de laatste twee partijen gaan na een uitputtende strijd naar de gasten uit Nieuwe Tonge waardoor een uiteindelijke 5-3 eindstand op de borden verschijnt. Na afloop werd, onder het genot van een drankje en hapje, nog uitgebreid van gedachten gewisseld over deze wedstrijd.

  Ben je, 16 jaar of ouder, en nieuwsgierig geworden naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op de website van www.bcnrhoon.nl. Recreatief spelen en het gezellige verenigingsleven staan er centraal. BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 20.00 uur in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat. Sporthal Rhoon is met de fiets goed bereikbaar en ligt op een steenworp afstand van het metrostation Rhoon. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen pal voor de deur. Aanmelden kan via de website.

  Lees meer...
 • Vrijdag 31 januari is het weer zover: Pubquiz

  20-01-2020 | 16:24 uur

  Het Lokaal (voorheen JCA) organiseert een gezellige Pubquiz voor jong en oud! Een Pubquiz is een algemene kennisquiz die bestaat uit meerdere ronden met vragen, foto’s en muziekfragmenten.

  Ben jij al enthousiast geworden? Trommel dan je hele vriendenkring en familie op en strijd met of tegen elkaar! Speel in een team van maximaal 5 personen. Uiteraard is publiek ook van harte welkom! Aanvang is 20:30 uur en de kosten per team bedragen € 5,00

  Aanmelden kan via de facebook pagina van Het Lokaal. Dit is onderdeel van St. Welzijn Albrandswaard.

  Lees meer...
 • Zweed volgt songfestivalbaas Jon Ola Sand op

  20-01-2020 | 14:58 uur

  De Zweed Martin Österdahl volgt Jon Ola Sand op als songfestivalbaas. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt.

  Voor Österdahl is het Eurovisiesongfestival geen onbekend terrein. De Zweedse televisieproducent was als uitvoerend producent betrokken bij de edities van 2013 en 2016. Ook maakte hij van 2012 tot en met 2018 deel uit van het comité dat betrokken is bij de organisatie van het liedjesspektakel.

  Österdahl begint eind april en gaat gelijk na de finale op 16 mei in Rotterdam Ahoy als executive supervisor aan de slag. Zijn debuut maakt hij tijdens het Junior Songfestival in november. Hij heeft heel veel zin in zijn nieuwe baan. "De mogelijkheid om mensen in Europa te vermaken en te verbinden is meer dan uniek en iets wat je nooit voor lief moet nemen. Ik voel me vereerd dat ik de kans heb gekregen om te streven naar continue ontwikkeling en populariteit in de toekomst."

  De Noor Sand laat het songfestival na ruim twintig jaar met een gerust hart achter. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het Eurovisiesongfestival in goede handen is en dat Martin de juiste persoon is om deze geweldige show naar een nieuw niveau te tillen."

  Lees meer...
 • Veel rook bij woningbrand op de Noordsingel

  20-01-2020 | 14:20 uur

  Bij een brand in een woning op de Noordsingel komt veel rookvrij. De brandweer is met groot materieel aanwezig om te zorgen dat het vuur niet overslaat naar aangelegen woningen, men vreest dat dat via het dak kan gebeuren.

  Toen de brand uitbrak was er één persoon in het pand aanwezig. Die heeft de woning ongedeerd kunnen verlaten.

  De oorzaak is nog onduidelijk.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech