Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Poortugaal - Bomen
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Lam

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • Strenger beleid voor motorrijders en wielerclubs

  06-04-2020 | 21:37 uur

  Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten. Dat hebben de veiligheidsregio’s maandag in Utrecht afgesproken.

  Daarnaast controleren de marechaussee en de Bundespolizei net als afgelopen weekeinde streng aan de grens met Duitsland. "Toeristen worden aangesproken. Daar zijn ze vaak wel gevoelig voor", aldus minister Ferd Grapperhaus.

  In het afgelopen weekeinde veroorzaakten groepen motorrijders en wielrenners op allerlei plekken overlast. Voetgangers en recreatieve fietsers kwamen volgens de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van alle veiligheidsregio’s, dit weekeinde in de verdrukking. "Zij konden geen kant meer op en konden hierdoor geen anderhalve meter afstand houden."

  "Borden op bepaalde dijkweggetjes en langs rivieren geven aan wat de regels zijn. Boa’s en politieagenten gaan handhaven aan het begin van de afsluiting." Bruls geeft aan dat een enkele motorrijder geen problemen oplevert. Het gaat volgens hem om groepen. De verkeersveiligheid en de volksgezondheid zijn er volgens hem mee gediend.

  Lees meer...
 • Britse premier Boris Johnson naar intensivecare

  06-04-2020 | 21:35 uur

  De Britse premier Boris Johnson is overgeplaatst naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar hij was opgenomen wegens een besmetting met het coronavirus. Zijn toestand verslechterde, waardoor de intensieve zorg nodig werd, melden Britse media.

  Lees meer...
 • Bvo Feyenoord schrikt van bestemmingsplan-route

  06-04-2020 | 21:20 uur

  De betaald voetbaltak van Feyenoord eist van de gemeente Rotterdam 100% zekerheid in De Kuip te kunnen blijven spelen zolang niet bekend is hoeveel miljoenen de bvo per jaar aan inkomsten krijgt uit het nieuw te bouwen stadion. De bvo Feyenoord wil een garantie van 25 miljoen, terwijl wethouder Van Gils zegt dat hij met geen mogelijkheid die zekerheid kan geven.

  Feyenoord heeft de eis neergelegd omdat de gemeente Rotterdam op dit moment het bestemmingsplan wil doordrukken. In dat plan wordt de huidige Kuip woongebied. Als dus het bestemmingsplan wordt aanvaard loopt Feyenoord de kans voor een voldongen feit te worden hersteld.

  Tegenstanders van het nieuwe stadion hebben tijdig de waarschuwende vinger opgestoken, omdat volgens hen het vermoeden bestond dat er tijdens deze coronacrisis – waarin mensen niet reageren op bestemmingsplannen en ook geen maquettes komen bekijken - via een één-tweetje (N.V. Stadion en College van B&W) ‘’een trucje werd uitgehaald.’’

  Als de bvo Feyenoord geen garantie krijgt van de gemeente Rotterdam om in De Kuip te mogen blijven voetballen zolang er nog geen slot-Position Paper is en ook het rapport van de Rekenkamer nog niet is verschenen, komt het volgende week tijdig met haar eigen zienswijze.

  Lees meer...
 • Warmste 6 april sinds ooit gemeten

  06-04-2020 | 20:31 uur

  In De Bilt is de temperatuur maandag naar 23 graden gestegen en daarmee is het officieel de warmste 6 april ooit gemeten. Dat meldt Weeronline. Het vorige record stond op 21,1 graden en dateert van 1960.

  Ook zondag noteerde De Bilt een warmterecord. Het record van maandag is het vierde warmterecord van dit jaar. Bovendien is 6 april tot dusver de warmste dag van 2020.

  In het Limburgse Arcen steeg de temperatuur in de middag naar 24,5 graden. Het vorige lokale record stond op naam van het Brabantse Volkel met 23,1 graden en werd gemeten op 6 april 1961.

  Ook in de rest van het land werd het warm met op veel plaatsen temperaturen boven de 20 graden.

  Lees meer...
 • Brielle houdt corona redelijk buiten de muren

  06-04-2020 | 19:43 uur

  De stad Rotterdam meldt vandaag (maandag) 60 nieuwe positief op het coronavirus geteste inwoners. Zondag waren dat er 62, zaterdag 71 en afgelopen donderdag waren het er zelfs 138. Grote stijgingen, maar volgens de GGD in Rotterdam voor een belangrijk deel het gevolg van het veiligheidshalve testen van zorgmedewerkers. Dat zij positief uit de test komen betekent niet dat zij ook daadwerkelijk ziek zijn of ziek worden. Zij kunnen de besmetting ook al achter de rug hebben en dat betekent dat zij voorlopig immuun zijn.

  Het totaal aantal positief geteste Rotterdammers bedraagt inmiddels 769. Op het eiland Goeree Overflakkee zijn dat er 179. Niet bekend is gemaakt of ook in dat zwaar door corona getroffen deel van Zuid Holland zorgmedewerkers zijn getest en onderdeel uitmaken van het getal van 179.

  Dat is het wel het geval in Capelle aan den IJssel. Dat is ook de reden dat het aantal positieve testen met +6 (maandag) is opgelopen naar zelfs 100. Aangenomen wordt dat ook Vlaardingen met het controleren van zorgmedewerkers is begonnen, getuige 8 nieuwe positieve testen.

  In Zuid Holland blijft Brielle succeskoploper met de tweede achtereenvolgende dag geen besmettingsmelding en slechts één in drie dagen. Albrandswaard doet het even goed: twee in drie dagen. Barendrecht kreeg er vandaag 2 bij, maar meldt per saldo slechts 4 infecties in 4 dagen.

  Het totaal aantal sterfgevallen in Rotterdam-Rijnmond ten gevolge van het virus bedraagt 91. Precies een maand geleden (6 maart) stierf de eerste in het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam: een oudere man uit Oud Beijerland. 

   

  Lees meer...
 • Van der Sar: kans op arbitragezaak over Nouri

  06-04-2020 | 19:26 uur

  Directeur Edwin van der Sar kan zich niet vinden in het eenzijdige beeld waarmee hij soms wordt geconfronteerd sinds de uitzending van De Wereld Draait Door over Abdelhak Nouri, de voetballer die in de zomer van 2017 tijdens een oefenwedstrijd in elkaar zakte en zwaar hersenletsel heeft opgelopen.

  "We hebben voor mijn gevoel juist heel warm en goed contact met de familie Nouri", zegt Van der Sar desgevraagd. "We hebben aansprakelijkheid erkend en willen tot een oplossing komen. We willen dat netjes en respectvol doen."

  Khalid Kasem, schrijver van een boek over Nouri, opperde tijdens de bewuste tv-uitzending dat het misschien beter is dat derden een oordeel gaan geven. "Het klopt dat dit een optie is", erkent Van der Sar. "Maar het zou erg zonde zijn als we er niet samen uitkomen."

  Van der Sar is zo'n zes weken geleden nog op bezoek geweest bij Nouri, die verpleegd wordt in een nieuw huis vlakbij zijn ouderlijke woning. "Nee, ik ga niet vertellen hoe het met hem gaat, net zoals ik geen uitspraken doe over bedragen", zegt de algemeen directeur van Ajax. "Dat zou niet netjes zijn, lijkt me. Maar Ajax is gelukkig meer dan Edwin van der Sar. Er gaan meerdere mensen van Ajax langs bij Abdelhak en we zijn de familie dankbaar dat ze die mogelijkheid geven. Ik heb sowieso heel veel respect voor ze hoe ze met Abdelhak en de hele situatie omgaan."

  Lees meer...
 • Goeree Overflakkee meldt weer 11 nieuwe infecties

  06-04-2020 | 18:56 uur

  Goeree Overflakkee is weer even terug geworpen in de pijnlijke realiteit van het coronavirus. Zondag leek het zwaar getroffen eiland met een stijging van slechts +3 besmettingen in een flow van succes, maar nu – 24 uur later – zijn er toch weer 11 nieuwe infecties gemeld bij de GGD. Goeree Overflakkee komt daarmee op een totaal van 179 positief geteste inwoners. Niet bijgehouden wordt wie genezen is. Ook niet wie is overleden. Het laatste bekende getal is 4 (vijf dagen terug). 

  De laatste drie dagen ging het goed met de cijfers in de brandhaard rondom Dirksland (Sommelsdijk en Middelharnis) met zondag slechts +3 infecties, zaterdag +6 en vrijdag +10. Na twee eerdere piekdagen met 31 en 23 positief gesteste inwoners leken dat zwakke getallen. Maar vandaag (maandag) was er weer een behoorlijke dip met +11. 

  Goeree Overflakkee valt bij het RIVM onder de donkerrood gemarkeerde delen van Nederland waar corona toesloeg. Het valt onder het GGD-gebied van Rotterdam-Rijnmond en staat onder de stad Rotterdam als gebied met de meeste besmettingen op de 2e plek.

   

  Lees meer...
 • Jarige Dordtse kids krijgen kaart van burgemeester

  06-04-2020 | 18:43 uur

  Alle basisschoolkinderen uit Dordrecht die de komende periode jarig zijn, krijgen een verjaardagskaart van burgemeester Wouter Kolff in de brievenbus. "Een klein gebaar in deze bizarre tijd", twittert de Dordtse burgemeester over de actie.

  De burgemeester begrijpt dat het voor jarige kinderen door het coronavirus een gekke tijd is. Ze krijgen minder visite en kunnen niet trakteren op school. "Nog even volhouden. Over een tijdje speel je weer lekker op school met je klasgenootjes en mag je weer wat vaker op bezoek bij bijvoorbeeld opa of oma", schrijft de burgemeester.

  Lees meer...
 • Alzheimer Nederland verspreidt raamposters

  06-04-2020 | 18:32 uur

  Alzheimer Nederland verspreidt komende dagen raamposters, ansichtkaarten en spandoeken met daarop afbeeldingen van vergeet-mij-nietjes. De campagne #wevergetenjullieniet is bedoeld als gebaar waarmee Nederlanders kunnen laten zien dat ze tijdens de paasdagen stilstaan bij mensen die ze in deze tijd missen.

  In verpleeghuizen en thuis verblijven 280.000 mensen met dementie, voor wie het nu een moeilijke tijd is. Het vergeet-mij-nietje is het symbool dat onlosmakelijk is verbonden met dementie, maar is tijdens de coronacrisis voor veel meer mensen van toepassing, redeneert Alzheimer Nederland. Daarom reikt de patiëntenorganisatie verschillende hulpmiddelen aan om vergeet-mij-nietjes te verspreiden, zoals sjablonen voor het maken van een stoeptekening of een fotolijstje.

  Vanaf dinsdag zijn tv-spots te zien en worden er raamposters gepubliceerd in huis-aan-huisbladen. Vrijdag zijn deze raamposters in de landelijke dagbladen te vinden. De acties die mensen op social media delen, worden gebundeld op de actiepagina wevergetenjullieniet.nl.

  "Het coronavirus zorgt aan alle kanten voor veel gemis en verdriet. Mensen met gevorderde dementie begrijpen niet waarom zij geen bezoek meer krijgen", zegt directeur Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland. "Bij hun mantelzorgers leeft de zorg dat zij zelf misschien vergeten worden na zo’n lange scheiding. Maar niet alleen bij mensen met dementie en hun naasten, bij heel veel Nederlanders speelt nu dit gemis."

   

  Lees meer...
 • Specialisten: meer coronadoden in verpleeghuizen

  06-04-2020 | 18:31 uur

  Het aantal sterfgevallen in verpleeghuizen zou weleens fors hoger kunnen liggen dan uit de officiële statistieken blijkt. Verenso, de vereniging voor specialisten ouderengeneeskunde, stelt dat op basis van cijfers uit elektronische patiëntendossiers.

  Uit de dossiers blijkt volgens de vereniging dat zeker 184 verpleeghuisbewoners zijn overleden bij wie het virus met een test was aangetoond. Nog eens 97 patiënten uit verpleeghuizen zijn overleden terwijl er een verdenking was van Covid-19, maar besmetting niet officieel is vastgesteld. In die gevallen registreerden artsen wel symptomen als hoesten en koorts.

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt ook steevast dat het werkelijke aantal doden als gevolg van het virus hoger is dan uit de statistieken blijkt, omdat niet iedereen wordt getest. De cijfers van Verenso geven meer inzicht in het aantal sterfgevallen waarbij artsen wel een vermoeden hadden van corona, maar geen test is afgenomen.

  "Deze cijfers laten zien hoe belangrijk het is dat we allen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om zo de kwetsbare mensen in onze samenleving te beschermen", zegt voorzitter Nienke Nieuwenhuizen van Verenso. Ze vindt ook dat medewerkers van verpleeghuizen meer beschermende middelen moeten krijgen.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech