Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Lam
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Albrandswaard - Narcissen

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • VVD: ’Werklozen moeten vakken gaan vullen’

  19-04-2019 | 10:42 uur

  Nederlandse werklozen moeten een baan als vakkenvuller aangeboden krijgen. Weigeren ze het werk te doen, dan moeten ze gekort worden op hun uitkering. Dat zegt de VVD tegen De Telegraaf na het nieuws dat meerdere supermarkten ’s nachts bijgevuld blijken te worden door Polen.

  Verschillende experts en betrokkenen in de supermarktbranche zien dat het steeds vaker gebeurt: vulploegen met arbeidsmigranten die na sluitingstijd, vaak in het holst van de nacht, beginnen met werken. Jules van Well van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel constateert dat ook. Hij wijt het fenomeen aan de krapte op de arbeidsmarkt. ''Winkels kunnen hier onvoldoende jongeren vinden voor de vulploegen."

  Dus wordt er gekeken naar uitzendbureaus die veel Polen inzetten. Die vullen in de nacht de schappen bij, waardoor het ook nog eens sneller gaat zonder de drukte van winkelend publiek.

  Lees meer...
 • Minder tv-kijkers voor The Passion

  19-04-2019 | 10:41 uur

  Ruim 2,3 miljoen mensen hebben donderdagavond gekeken naar de tv-uitzending van The Passion. Het muzikale paasspektakel werd deze keer opgevoerd in Dordrecht en uitgezonden op NPO 1. Het was het best bekeken programma van de avond, blijkt uit cijfers van het Stichting Kijkonderzoek, maar het trok wel minder kijkers dan vorig jaar. Toen zaten er 3,1 miljoen mensen klaar voor The Passion.

  Edwin Jonker trad donderdag op als als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming speelde de rol van Judas. Martijn Krabbé was de verteller op televisie en Wouter van der Goes op NPO Radio 2.

  Lees meer...
 • Paasweekend zomers warm en volop zon

  19-04-2019 | 10:37 uur

  Dit paasweekend wordt heerlijk warm en zonnig, en wel zo'n 10 graden warmer dan normaal. Op de meeste plaatsen zal het kwik tot 23 of 24 graden stijgen, meldt Weeronline.

  Zaterdag schijnt de zon flink en is er een zwakke tot matige wind. In Brabant en Limburg kan het plaatselijk zelfs 26 graden worden. Op eerste paasdag (zondag) staat er weinig wind en schijnt de zon. Ook maandag, tweede paasdag, is het terrasweer en behoort een paasbarbecue tot de mogelijkheden.

  Het mooie weer is niet zo prettig voor hooikoortspatiënten. Door het warme weer worden veel pollen geproduceerd. Vooral mensen die allergisch zijn voor pollen (stuifmeel) van de berk kunnen klachten krijgen, aangezien de berk al enige tijd vol in bloei staat.

  Lees meer...
 • Buurtgericht op stap met ouderen

  19-04-2019 | 00:42 uur

  In het kader van de buurtgerichte ontmoeting en verbinding voor ouderen had Esperanza Albrandswaard voor de bewoners van de Tweespan, Vierspan en directe omgeving een uitje georganiseerd naar het Herinneringsmuseum in Rotterdam-Zuid. Op donderdagmiddag 11 april verzamelden de bewoners zich bij de Klepperwei waar de gele Amerikaanse schoolbus van DriveToConnect al klaar stond. Ook de op het laatste moment door omstandigheden vrijgekomen plaatsen waren snel opgevuld.

  Toen om 13.00 uur iedereen een plaatsje in de bus had gevonden en de rolstoel en rollators waren ingeladen kon de bus vertrekken. Omdat je in deze bus naast en tegenover elkaar zit kwamen de gesprekken al snel op gang en werd er in een gezellige sfeer meegezongen met de Oud Hollandse liedjes. Aangekomen bij de Jan Meertensflat waar het museum in het voormalige Humanitas zorgcentrum ingericht is werd samen met de begeleiders het museum bezocht. Wat was daar veel te zien. Heel veel spullen, afbeeldingen, geuren, geluiden, documentatie uit de afgelopen eeuw. Veel ingerichte “stijlkamers” uit vervlogen jaren zoals een woonkamer, een slaapkamer met de oude dekens en kleding in de kasten, een compleet ingerichte keuken met allerlei spullen waar vroeger het eten mee moest worden voorbereid, een schuur met werkplaats en oude gereedschappen, een kinderkamer, etc. Allerlei oude kachels, vimbussen, de bekende Tomado artikelen, oude radio’s, televisies, telefoons, fototoestellen en ga zo maar door. Je kan het zo gek niet verzinnen of het was er allemaal te zien. Na een uurtje rondkijken verzamelden de meesten zich rond de grote tafel in de oude kamer.

  Allerlei herinneringen en verhalen van vroeger kwamen boven en werden met elkaar uitgewisseld. Dit ging ook nog door in het restaurant Hotspot Hutspot, de voormalige recreatiezaal van het zorgcentrum. De koffie en thee met appeltaart smaakte prima. Op de terugreis reed chauffeur Hans via Barendrecht en manoeuvreerde de bus behendig over de slingerende dijken weer terug naar Rhoon. Een hele gezellige middag even terug in de tijd.                                                                

  Esperanza wil vaker zo’n buurtgericht uitstapje voor ouderen organiseren. Wilt u met uw buurtgenoten ook een keer zo’n gezellig middagje meemaken neem dan contact op via 06-20393418. 

  Lees meer...
 • Ringstaartmaki geboren in Blijdorp

  19-04-2019 | 00:40 uur

  Ringstaartmaki geboren in Blijdorp Ringstaartmaki geboren in Blijdorp

  Lees meer...
 • Brandwondencentra slaan alarm

  18-04-2019 | 22:48 uur

  Het gebruik van de partydrug lachgas veroorzaakte de afgelopen weken incidenten waarbij 14 personen ernstig diepe wonden opliepen. Voor de brandwondencentra in Rotterdam, Beverwijk en Groningen zijn deze recente ongevallen reden om alarm te slaan. De slachtoffers werden in het brandwondencentrum behandeld voor bevriezingsletsel, dat overeenkomt met diep tweedegraads en derdegraads brandwonden. ‘’Een verontrustende ontwikkeling’’, aldus Ymke Lucas – arts in het Brandwondencentrum Rotterdam van het Maasstad Ziekenhuis. ‘’Zeker gezien het feit dat het festivalseizoen nog moet beginnen en lachgas als partydrug in populariteit toeneemt.’’

  ‘’Het publiek moet weten dat gebruik van het ogenschijnlijk ‘onschuldige’ lachgas kan leiden tot levenslange littekens door bevriezingsletsel.’’, vertelt Ymke Lucas. ‘’In het Brandwondencentrum Rotterdam alleen al hebben we binnen zeer korte tijd meerdere patiënten binnen gekregen na een ongeval met lachgas. Allen hadden ernstige verwondingen aan de binnenzijde van hun bovenbenen. Het bevriezingsletsel wordt veroorzaakt door het klemmen van de tank met lachgas tussen de benen tijdens het bijvullen van de ballonnen. Na het inademen van het lachgas raakt men tijdelijk in een korte sterke roes en ligt de pijngrens hoger. De gebruikers hebben niet door dat de tank tussen hun benen zo koud wordt dat het letterlijk invriest in de huid en diepe wonden veroorzaakt.’’

  Het gebruik van de partydrug lachgas is door de gemakkelijke verkrijgbaarheid populair onder jongeren. Dat het kan leiden tot bevriezing van de longen en een zuurstoftekort in de hersenen is al langer bekend. Maar onbekend is het grote risico op het oplopen van ernstig bevriezingsletsel. Jongeren gebruiken nu tanks van meer dan 2,5 liter. Dat maakt het risico op bevriezing groot.

  De brandwondencentra schrikken van de plotselinge toename van deze ongevallen en willen nieuwe slachtoffers voorkomen. De slachtoffers, veelal tieners en twintigers, zijn nog jong en beseffen niet wat de gevaren zijn. Met de vele festivals in het vooruitzicht deze zomer, is de verwachting dat het aantal slachtoffers nog flink zal toenemen.

  Lees meer...
 • Gemengde gevoelens bij Feyenoord

  18-04-2019 | 22:25 uur

  De directie van Feyenoord heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de voorgenomen verschuiving van de voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. De Rotterdamse clubleiding is ''zeer ongelukkig'' met het besluit. ''Zoals veel andere clubs'' laat Feyenoord weten. Door de ingreep van de KNVB, vanwege het drukke speelschema van Ajax, zal de huidige nummer drie de competitie in Limburg afsluiten tegen Fortuna Sittard.

  ''Dit moet nog worden voorgelegd aan de lokale overheden'', benadrukt Feyenoord. ''Mocht het verplaatsen van alle wedstrijden van ronde 33 om organisatorische redenen niet mogelijk zijn, dan gaan alleen de wedstrijden van Ajax en PSV van deze ronde naar 15 mei. Feyenoord is zeer ongelukkig met het voornemen om de speelronde in zijn geheel te verplaatsen en heeft dit ook nadrukkelijk aangegeven.''

  Feyenoord is nog wel tevreden over het ongemoeid laten van de 34e speelronde waarin Feyenoord op 12 mei thuis speelt tegen ADO Den Haag. In dat duel nemen de Rotterdamse fans afscheid van trainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie.

  Lees meer...
 • Busladingen vol publiek naar The Passion

  18-04-2019 | 22:22 uur

  Het centrum van Dordrecht stroomt vol met publiek voor The Passion. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus is vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1 -met gebarentolk- en via de radio te volgen op NPO Radio 2.

  ''De sfeer is gezellig. Het publiek staat langs de kades en op een speciaal ponton in het Maartensgat. Het podium en de Grote Kerk zijn voor vrijwel iedereen goed te zien'', aldus een woordvoerder van de gemeente. Volgens hem kwamen donderdag rond 20.00 uur nog steeds busladingen vol met publiek aan in de Dordtse binnenstad. ''Het weer helpt geweldig mee. De mensen stonden nog lang in een aangenaam zonnetje.''

  The Passion van EO en KRO-NCRV wordt voor de negende keer uitgevoerd en trok in eerdere jaren een miljoenenpubliek. De rollen van Jezus en Maria worden dit jaar vertolkt door Edwin Jonker en Edsilia Rombley. Martijn Krabbé is de verteller.

  Lees meer...
 • Jumbo roept amandelpasta terug

  18-04-2019 | 22:20 uur

  Supermarktketen Jumbo haalt per direct Jumbo Amandelpasta uit de schappen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Tijdens het productieproces is pindakaas vermengd met de amandelpasta. Het consumeren van het product kan een gevaar vormen voor mensen met een pinda-allergie.

  Het gaat om amandelpasta met EAN-code 8718452217465 en de houdbaarheidsdatum tot januari 2020. Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel. Mensen die geen pinda-allergie hebben, kunnen het product gewoon consumeren.

  Lees meer...
 • Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden

  18-04-2019 | 22:18 uur

  Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, de schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt.

  Pieter Verhoeff maakte ook tal van documentaires en was de regisseur van komische tv-programma's als Jiskefet en Radio Bergeijk van de VPRO.

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech