Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Poortugaal - Bomen
 • Albrandswaard - Lam
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Narcissen

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • What a Wonderful Christmas

  11-12-2018 | 10:00 uur

  What a Wonderful Christmas

  Za. 15 december, 20.15 uur

  De ouderwetse feel good muziek van o.a. Louis Armstrong, Nat King Cole & Frank Sinatra waarin jazz, blues en gospel samensmelten, inspireerde The Legends (onder leiding van trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens) om een kerstprogramma te maken. Deze voorstelling neemt u mee op een warme reis door Winter Wonderland. Rudolph the Red-nosed Reindeer, Let it Snow en Silent Night kunnen rekenen op hartverwarmende vertolkingen. Speciale gast is zangeres Esther Hart.

  Lees meer en bestel kaarten:
  https://www.theaterhetkruispunt.nl/programma/7924/The_Legends_ft_Michael_Varekamp/What_a_Wonderful_Christmas_/?type=show

  Lees meer...
 • SWA en Vraagwijzer eind december een week dicht

  11-12-2018 | 09:43 uur

  SWA en Vraagwijzer eind december een week dicht

  In verband met de feestdagen in december is Stichting Welzijn Albrandswaard gesloten van 24 december tot en met 1 januari 2019. Er is dan ook geen inloopspreekuur en er is geen telefonische bereikbaarheid bij Vraagwijzer. Voor dringende vragen kan er gebeld worden naar de bereikbaarheidsdienst van het wijkteam via 010-5061111

  Vanaf 2 januari is Vraagwijzer van maandag tot en met donderdag weer telefonisch te bereiken van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via 010–5011222.  Iedere werkdag is er ook een inloopspreekuur bij Vraagwijzer van 9.00 tot 12.00 uur. Tijdens het inloopspreekuur kan iedereen zonder afspraak terecht met vragen rondom wonen, welzijn, zorg en inkomen.

  Meer informatie over Stichting Welzijn Albrandswaard is te vinden op de website: www.welzijnalbrandswaard.nl.

   

  Lees meer...
 • Rondleiding in het Kasteel van Rhoon

  11-12-2018 | 09:40 uur

  Rondleiding in het Kasteel van Rhoon

  Op zondag 16 december wordt er weer een rondleiding gegeven in het Kasteel van Rhoon. Tijdens deze rondleiding, die om 14.00 uur van start gaat, vertelt een gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en nog veel meer boeiende en verrassende kasteelverhalen.

  Deelname is gratis en de rondleiding duurt ongeveer een uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

   

  Lees meer...
 • Volgende week woensdag kerstbomenoptocht in Rhoon-Noord

  11-12-2018 | 09:38 uur

  Volgende week woensdag kerstbomenoptocht in Rhoon-Noord

  Dit jaar organiseert Buurtpreventie Albrandswaard voor de zesde keer een optocht langs de verlichte kerstbomen in de wijk Rhoon-Noord. Aan deze leuke traditie kunnen jong en oud deelnemen. Op woensdag 19 december wordt de optocht door de wijk gelopen, compleet met muziek en DJ. De route gaat langs negentien kerstbomen die Buurtpreventie Albrandswaard van Binder Groenprojecten heeft gekregen en die de afgelopen week versierd zijn.

  De optocht start om 19.30 uur vanaf obs De Overkant aan de Hovenier 2 en eindigt daar ook weer rond 20.30 uur. Vervolgens gaat de optocht via de noordzijde van de Hovenier naar de Marskramer, Minstreel, Heraut, Landvoogd, Poortwachter, Dorpsdijk, langs de parkeerplaats bij het Wapen van Rhoon, Dorpsdijk, Stationsstraat, Hofnar, Jonkerhof, Hofnar, Troubadour, Nachtwaker, Kruisvaarder en weer terug naar de obs De Overkant.

  De optocht wordt extra feestelijk als de kinderen met een lampion met lampje (liever geen kaarsjes gebruiken) meelopen en de bewoners langs de route hun voortuin verlichten met lampionnen of kerstverlichting.

  Tijdens de kerstbomenoptocht rijdt een bedrijfsauto van Binder Groenprojecten voorop met dj Timothy van Timo van den Berg Producties die voor leuke en eigentijdse kerstmuziek zorgt. Het is niet de bedoeling om ernstige geluidsoverlast te veroorzaken. De auto met muziek zal uitsluitend vanaf de start van de optocht tot het einde van de optocht geluid produceren.

  Na afloop van de kerstbomenoptocht is er voor deelnemers gelegenheid om in de school tot 21.15 uur nog wat na te praten onder het genot van een kopje koffie, chocolademelk, frisdrank of alcoholvrije glühwein en een stukje kerststol. Het gezellig samenzijn wordt opgeluisterd met muziek van Muziekvereniging Volharding.

  Buurtpreventie Rhoon-Noord zal het verkeer op bepaalde momenten even tegenhouden zodat iedereen veilig aan de wandeling kan deelnemen. Deelnemers zijn wel verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid en die van hun kinderen.
  Op de website www.buurtpreventie-albrandswaard.nl is meer informatie over de optocht te vinden.

   

  Lees meer...
 • Popup Xmas Shop Eivissa Style in Het Witte Huys

  11-12-2018 | 09:23 uur

  Popup Xmas Shop Eivissa Style in Het Witte Huys

  Op zaterdag 15 december organiseert Eivissa Style voor één dag een Popup Xmas Shop in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys aan de Dorpsdijk 140 in Rhoon. Eivissa Style is de online modewinkel van de jonge ondernemer Sarah Kalf uit Rhoon. De collectie van Eivissa Style komt van over heel de wereld en kenmerkt zich door een natuurlijke en luxueuze Bohemian touch. De collectie bestaat uit de merken Freebird, Juul & Belle, Hot Lava, Maltessa en Roundies.

  Op 15 december richt Sarah voor één dag een pop up winkel in de boekenwinkel in die helemaal in kerstsfeer is versierd. Op deze manier kan zij de hele collectie laten zien en kan er ook kleding gepast worden. Speciaal op deze dag zijn er aantrekkelijke kortingen en diverse aanbiedingen. Een unieke gelegenheid om de kerstoutfit, feestelijke accessoires en kerstcadeaus bij elkaar te winkelen op één adres. Lekker sfeervol winkelen in het eigen dorp met genoeg gratis parkeergelegenheid voor de deur.

   

  Lees meer...
 • Marga Minco (98) krijgt P.C. Hooftprijs 2019

  11-12-2018 | 09:09 uur

  Marga Minco (98) krijgt P.C. Hooftprijs 2019

  De P.C. Hooftprijs 2019 gaat naar Marga Minco, een pseudoniem van Sara Minco. De schrijfster (98) kreeg eerder al de Annie Romeinprijs (1999) en de Constantijn Huygensprijs (2005). Het bedrag dat aan de prijs verbonden is, bedraagt 60.000 euro.

  Voor haar debuut, Het bittere kruid,uit 1957, kreeg ze de Vijverbergprijs, voorloper van de F. Bordewijkprijs. De jury stelt dat Minco door dit debuut ‘de Nederlandse stem is geworden in de Europese oorlogsliteratuur’.

  Gezien de leeftijd en gezondheid van Minco zal de prijs bij haar thuis uitgereikt worden, ergens in januari.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...
 • ‘Misstanden varkensstallen standaardpraktijk’

  11-12-2018 | 09:02 uur

  ‘Misstanden varkensstallen standaardpraktijk’

  De schokkende beelden die Animal Rights onlangs naar buiten bracht bij twee Nederlandse varkensfokkerijen tonen de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.

  ,,Wat het meest schokkend is aan deze beelden, is dat zo veel mensen denken dat het hier om excessen gaat op twee varkensfokkerijen. Mensen hebben blijkbaar geen idee hoe er met dieren wordt omgegaan waar ons voedsel van geproduceerd wordt”, aldus de organisatie.

  Animal Rights bracht vorige week beelden naar buiten van dierenmishandelingen bij twee varkensfokkerijen in Gelderland en in Noord-Brabant. Op de beelden die met een verborgen camera zijn gemaakt is onder meer te zien hoe biggetjes in kratten worden gegooid en het uit krijsen wanneer hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...
 • Minder verkeersclaims maar schadelast groeit wel

  11-12-2018 | 08:56 uur

  Minder verkeersclaims maar schadelast groeit wel

  Het aantal schadeclaims wegens een aanrijding is in 2017 met 18 procent gedaald, tot 741.000. De kosten van de schadegevallen namen echter toe, tot een bedrag van 2,6 miljard euro. Dat maakte het Verbond van Verzekeraars vandaag bekend. Mogelijke oorzaak voor het gedaalde aantal claims, aldus het verbond, zijn het relatief rustige weer vorig jaar en minder parkeerschade door toenemende slimme technologie in auto’s.

  Het gedaalde aantal claims in 2017 geldt voor elke provincie, waarbij de grootste dalers genoteerd werden in Flevoland (-14,6 procent) en Noord-Brabant (-14,5 procent). De meeste verkeersclaims kwamen vanuit de provincie Zeeland, namelijk 79,2 per 1000 huishoudens.

  Verzekeraars zien de schadelast op de autoverzekering wel sterk toenemen. Zo is deze op de WA-autoverzekering van 2014 tot en met 2017 met 25 procent gestegen. Deze stijging wordt vooral veroorzaakt door letselschade, zo stelt het verbond. ,,Er vallen nog steeds te veel verkeersslachtoffers. Daarom blijven wij ons onverminderd inzetten om een bijdrage te leveren aan een veilige openbare weg”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

  Hij zegt dat afleiding in het verkeer een belangrijke oorzaak blijft voor ongelukken. ,,Daarnaast neemt de diversiteit aan voertuigen op de weg sterk toe, terwijl de weg-indeling daar onvoldoende op ingericht is. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.” De verzekeraars steunen dan ook de maatregelen die vorige week werden aangekondigd door minister Cora van Nieuwenhuizen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het Verbond vindt wel dat er haast gemaakt moet worden en dat er voldoende financiële middelen beschikbaar moeten worden gesteld om de plannen uit te kunnen voeren.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...
 • Pinstoring vooral lastig voor tankstations

  11-12-2018 | 08:49 uur

  Pinstoring vooral lastig voor tankstations

  Een pinstoring in Nederland, die vanochtend rond 06.00 uur ontstond, is opgelost. Dat zei een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland. De storing heeft met name tankstations geraakt, aldus de zegsman.

  De storing was het gevolg van een probleem bij een van de transactieverwerkers. ,,Behalve de betaalautomaten bij tankstations, functioneerden ook de terminals niet bij ongeveer duizend winkeliers. Maar omdat het zo vroeg in de ochtend plaatsvond, zullen weinigen hier last van hebben gehad. Winkels waren nog niet open.”

  De problemen bij tankstations waren wel merkbaar. Op social media meldden sommige mensen problemen te hebben met betalen. Omroep Zeeland zei dat het in die provincie problemen opleverde, met name bij onbemande tankstations. Nieuwssite 1Limburg meldde ook telefoontjes te krijgen van mensen die niet konden pinnen bij tankstations.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...
 • Artsen: ‘Voer helmplicht in voor snorfietsers’

  10-12-2018 | 13:52 uur

  Artsen: ‘Voer helmplicht in voor snorfietsers’

  Ook mensen op een snorfiets zouden verplicht een helm moeten dragen. Daarvoor pleiten 130 artsen uit diverse Nederlandse ziekenhuizen. De artsen bieden dinsdag een brandbrief aan de Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat aan. De Tweede Kamer debatteert woensdag over maatregelen om de verkeersveiligheid te vergroten.

  Bestuurders van snorfietsen met blauw nummerbord mogen nu zonder helm op het fietspad rijden. Op een brommer, met geel nummerbord, is een helm verplicht.

  Artsen zien dagelijks de gevolgen van ongelukken met snorfietsen. De snorfiets zorgt volgens hen voor tientallen doden per jaar en veel (hersen)letsel. ,,Het verlies van hersenfuncties heeft een veel grotere impact op de verdere levens van de slachtoffers dan blijvende schade aan andere lichaamsfuncties”. stelt neuroloog Joukje van der Naalt van de Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

  Volgens de ondertekenaars van de brief is een snorfiets onveiliger dan een gewone fiets. ,,De wetgever suggereert nu dat dit product veilig is, maar dat is het zeker niet. Ook niet bij een snelheid van 25 km per uur. Een valpartij met de snorfiets kan altijd een fatale klap veroorzaken”, aldus internist Wouter Bierman van het UMCG.

  De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid heeft al in 2012 aangeraden een helmplicht in te voeren voor snorfietsen. Nederland is volgens de artsen het enige land in Europa waar geen helmplicht geldt voor dit soort bromfietsen.

  Bron: ANP

   

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech