Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker.   Click to listen highlighted text! Welkom op Albrandswaardig.nl - Voorlezen van tekst is mogelijk. Selecteer de tekst en klik op de speaker. Powered By GSpeech
 • Albrandswaard - Schaap met lammetjes
 • Rhoon - Zonnewijzer
 • Albrandswaard - Lam
 • Albrandswaard - Narcissen
 • Poortugaal - Bomen

Heb jij in je bedrijf, (sport)kantine, winkel of een andere publieke plaats een beeldscherm hangen?

Dat is mooi! Wij zouden het erg waarderen als je hier een afbeelding mee zou kunnen laten draaien van ons. Wij willen graag zo veel mogelijk inwoners enthousiasmeren deel te nemen aan activiteiten en anderen te ontmoeten. Hiermee proberen wij een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard kunnen wij een bericht plaatsen op facebook met foto en dankwoord.

Natuurlijk mag je ook middels een RSS Feed de 10 aankomende items weergeven. Gebruik dan onze gratis RSS Feed!

 

Lees hier het lokale nieuws in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad

 • George Baker geeft jubileumconcert in Ahoy

  21-02-2019 | 21:18 uur

  George Baker geeft in december een groot jubileumconcert in Ahoy. Op vrijdag 27 december staat de zanger in Rotterdam stil bij zijn vijftigjarig artiestenjubileum. Kaarten zijn donderdagavond in de verkoop gegaan.

  ''Ik had er zelf niet zo bij nagedacht”, zegt George Baker voor de camera van het ANP. ''Maar mijn management zei: joh, je zit vijftig jaar in het vak, daar moet je toch wel even bij stil blijven staan, dat is toch tamelijk uniek.”

  Tijdens het concert deelt George Baker het podium met een aantal gastartiesten. Wie dat zijn, is nog even geheim. ''Maar het zullen niet de minsten zijn, dat kan ik je wel vertellen.”

  Mocht de jubileumshow in Ahoy snel uitverkopen, zit er volgens George Baker maar één ding op. ''Dan zal ik er nog een moeten geven. Ik ben al blij als ik er één uitverkoop.”

  Lees meer...
 • Bij winst krijgt Feyenoord z'n 25 miljoen

  21-02-2019 | 21:01 uur

  Als er daadwerkelijk winst wordt gemaakt in het nieuw geplande Feyenoord-stadion krijgt de voetbaltak van Feyenoord gegarandeerd 25 miljoen euro per jaar. Dat staat in het nieuwe businessplan van het nieuwe stadion dat deze week aan de Rotterdamse gemeenteraad is gestuurd. 

  In de eerste versie van dat plan zou Feyenoord genoegen moeten nemen met een vaste prestatievergoeding van 17,5 miljoen euro en een variabel deel. Feyenoord-directeur Jan de Jong keerde zich vorig jaar tegen dat plan en eiste 25 miljoen euro per jaar. 

  De gemeente laat het nieuwe businessplan extern toetsen. Rotterdam wil alleen miljoenen steken in het nieuwe stadion als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Zo koopt de stad voor 60 miljoen euro de grond voor het nieuwe stadion en geeft dat in erfpacht uit. Constructie: Schiekadeblok en Calypso uit 2009. Ook wordt de stad voor 40 miljoen euro aandeelhouder in het complex. De bouw kost ongeveer 444 miljoen euro en moet in 2020 beginnen. Het definitief doorgaan van het nieuwe stadion is afhankelijk van de geldelijke ontwikkeling rond de voorbereidingen (het vinden van sponsors). De N.V. Stadion Feyenoord is daarvoor verantwoordelijk.

  Ook de amateurvereniging van Feyenoord op Varkenoord - voor 53% aandeelhouder van de huidige Kuip - moet zich via een buitengewoon algemene ledenvergadering nog uitspreken over de verhuizing. Of de gemeenteraad zijn meerderheid houdt ter ondersteuning van de twee jaar geleden geaccordeerde plannen is afhankelijk van de eisen die de gemeente heeft vastgelegd in de position paper. De tijdelijke opvolger van wethouder Adriaan Visser - de bouwwethouder Bas Kurvers - zit strakker in het dossier dan Visser, die vooral enthousiast was. 

  Het nieuwe stadion maakt deel uit van een grote gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Er komen scholen, winkels en huizen, kantoren en sportcomplexen. In totaal is die ontwikkeling begroot op 1,5 miljard euro.

  Lees meer...
 • Huwelijksbrochure Rotterdam, gelijk bonje

  21-02-2019 | 19:18 uur

  door Jan D. Swart

  GroenLinks-wethouder Judith Bokhove ziet totaal geen gevaar in de bijdrage die het advocatenbureau El Hannouche heeft vervuld bij het samenstellen van de gemeentelijke brochure Hecht Verbonden, die betrekking heeft op het burgerlijk huwelijk, het religieus huwelijk en de risico’s als koppels alleen een religieus huwelijk sluiten.

  De wethouder stond daarmee donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering in haar mening lijnrecht tegenover die van Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf, die ontdekt had dat de eigenaar van het advocatenkantoor – El Hannouche zelf – ''openlijk pleit voor religieuze arbitragecommissies naar het voorbeeld van onder meer de Britse sharia councils.’’

  Het woord was nog niet gevallen of alle oren stonden op stelen. Ook die van de vierkoppige fractie van Denk, die toen nog oecumenisch in de koffiekamer bij de monitor zat, maar daarna als een speer besloot om op kousevoeten de raadszaal te betreden. Er was weer een clash op komst. 

  ''Als het college van B&W in Rotterdam propageert dat dit bureau een partner is van de gemeente is, vinden we dit een verkeerde legitimatie en moeten we op geen enkele wijze meer gebruik maken van hun diensten’’, aldus Hoogwerf.

  Voilà. 

  ''Het is helemaal geen partner’’, repliceerde Bokhove.
  ''Maar waarom staat die dan wel als zodanig op de lijst van de gemeente?’’, vroeg raadslid Van Wifferen van coalitiepartner D66.

  Au.

  Bij stemming - later op de dag - over de vraag of een stadsbestuur wel in zee moet gaan met aanhangers van de sharia council, bleef de fractie van GroenLinks haar wethouder met een ja steunen. Daarentegen sloten de coalitiepartijen D66, PvdA, CDA en VVD zich aan bij Leefbaar. En om de merkwaardige rollebollende verdeeldheid te accentueren: de oppositiepartijen SP, de Partij van de Dieren en 50Plus kroelden op hun beurt weer met GroenLinks, CU-SGP, Denk en Nida.

  Uiteindelijk werd met een stemmenverhouding van 26 tegen 15 toch afgerekend met het dubieuze fenomeen van ‘aanhangers van de sharia council als gemeentepartners.’
   
  ''Een volkomen verkeerde beeldvorming van rechts rabiaat’’, foeterde Nourdin el Ouali van Nida, die altijd zicht- en hoorbaar moeite heeft als Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam spitwerk verricht in de boezem van de islam, opkomt voor de rechtsongelijkheid van vrouwen en bij het samenstellen van brochures zoals die van Hecht Verbonden liever zou zien dat het college van B&W zaken doet met Femmes for Freedom van Shirin Musa, in plaats van met El Hannouche.

  ''Onzin’’, hield de Nida-baas vol. ''El Hannouche is een gerespecteerd bureau.’’

  Dat volhouden kon Hoogwerf op haar beurt ook. ‘’Sharia councels zijn funest voor de rechten, zelfbeschikking en vrijheden van vrouwen.’’

  Bovendien zei ze: ‘’Wij hebben al eerder via de aanpak Verborgen Vrouwen en het initiatiefvoorstel Zachte Kracht aandacht gevraagd voor derderangspositie van met name islamitische vrouwen in de Rotterdamse samenleving. Vrouwen die het slachtoffer zijn van eerwraak en huwelijksdwang. We zijn blij met Hecht Verbonden, maar niet blij met de betrokkenheid van een advocatenkantoor dat shariamediation propageert. Onderzoek heeft aangetoond dat de positie van de vrouw best belabberd is en rechtsongelijkheid met zich meebrengt. Onbegrijpelijk dus dat iemand die dat voorstaat als netwerkpartner betrokken is. We valideren daarmee vrouwenhaat.’’

  GroenLinks-wethouder Judith Bokhove zag er allemaal geen kwaad in, bleef de gemeentelijke huwelijksbrochure een prachtig werkstuk vinden, liet het de raadsleden van afstand nog eens zien, zag GroenLinks-fractieleider Roest collegiaal knikken en adviseerde iedereen er vanavond maar eens in te bladeren.

  De brochure is trouwens bedoeld voor professionals, zoals zorg-en hulpverleners of wijkteammedewerkers, maar ook voor burgers, al dan niet actief als vrijwilligers in diverse organisaties en stichtingen. Denk aan levensbeschouwelijke gemeenschappen, vrijwilligers in buurthuizen, taalvrijwilligers en sleutelpersonen in buurt of wijk. De brochure beschrijft signalen die kunnen wijzen op schadelijke tradities rond een religieus gesloten huwelijk.

  ''Blijf voorzichtig met oordelen als het om tradities gaat’’, zei PvdA-raadslid Narsingh Balwantsingh, die in een Hindoestaanse familie is groot gebracht, ''want een traan bij een bruid kan ook een traan van geluk zijn.’’

  Ook Leefbaars motie over een huisverbod voor partners en ex-partners die tegenover hun echtgenote's en ex-echtgenotes met losse handen in de fout gaan - Hoogwerf noemde het als onderdeel van de aanpak van huiselijk geweld in Rotterdam – haalde in de raad ruim de meerderheid. Overtreders moeten zich tijdens het opgelegd huisverbod beschikbaar stellen voor hulp. Doen ze dat niet, dan volgt er geen opheffing van het verbod. En verder krijgen ze maximaal drie kansen om hun gedrag te verbeteren. Daarna volgt een ticket naar de rechter.

   

  Lees meer...
 • Tweede Albrandswaardse tuinendag

  21-02-2019 | 16:57 uur

  Stichting Welzijn Albrandswaard houdt op vrijdag 12 april de tweede Albrandswaardse tuinendag. Na het succes van vorig jaar is besloten hier een vervolg aan te geven. Op deze dag komen vrijwilligers en hulpvragers samen om de tuinen een voorjaarsbeurt te geven. Ook Wim van Wims tuinen is deze dag weer van de partij om een handje te helpen.

  Iedereen die niet in staat is om zelf zijn of haar tuin te onderhouden en die geen kinderen of netwerk heeft om te helpen, komt hiervoor in aanmerking. De tuinklusjes bestaan uit heggen knippen, gras maaien en onkruid weghalen. Er worden geen schuttingen gezet of tegels gelegd. Inwoners die vorig jaar niet aan de beurt zijn geweest, krijgen voorrang. De medewerkers van Vraagwijzer bepalen wie ervoor in aanmerking komt. Gedacht wordt aan oudere mensen voor wie dit werk te zwaar is of mensen die het door ziekte niet kunnen. Het gaat om hulpvragers die niet over de financiële middelen beschikken om een hovenier in te schakelen. En uiteraard kunnen er niet meer tuinen aangepakt worden dan waarvoor er vrijwilligers zijn.

  Het klusteam bestaat op dit moment uit vier vrijwilligers en kan nog wel een aantal helpende handen gebruiken voor 12 april. Dus heeft u die vrijdag een paar uurtjes over dan horen we graag van u. Groene vingers zijn geen noodzaak. Met elkaar is het erg leuk om te doen en ook de waardering na afloop is heel erg fijn. Er zijn geen vaste kosten aan verbonden voor de klanten maar een vrijwillige bijdrage mag. Hiervoor worden nieuwe materalen aangeschaft.

  Vrijwilligers en hulpvragers kunnen contact opnemen via 010-5011222 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   

  Lees meer...
 • De stand van ons water op TV Rijnmond

  21-02-2019 | 16:47 uur

  Op zaterdag 23 februari start de nieuwe serie ‘De stand van ons water’ op TV Rijnmond. De serie staat geheel in het teken van water. Hoe houden we in de regio Rijnmond droge voeten? Hoe zorgen we ervoor dat er in tijden van droogte voldoende water in de grond zit voor de akkers? Het zijn vragen waar waterschappen elke dag antwoorden op moeten hebben. Zij spelen een cruciale rol in het waterbeheer. Zij beschermen met hun waterkeringen en gemalen het land tegen overstromingen.

  Waterschappen zorgen voor een waterpeil dat ervoor zorgt dat we onder zeeniveau kunnen wonen, werken, recreëren en landbouw kunnen bedrijven. Hun waterzuiveringen maken rioolwater schoon en voeren het af in rivieren. Met de klimaatveranderingen die we nu al merken en met wat we nog voor de boeg hebben, staan ook de waterschappen voor de nodige uitdagingen.

  In Nederland en zeker in de regio Rijnmond ondervinden we langzaam maar zeker de gevolgen van klimaatverandering. Zo kregen we de afgelopen jaren regelmatig te maken met de gevolgen van overvloedige regenval. Afgelopen zomer was daar opeens langdurige droogte en hoge temperaturen. In Nederland 'waterland' zagen we verdroogde akkers, extreem lage rivierstanden en dalend grondwater. Zout zeewater kon zover landinwaarts komen dat het niet veel had gescheeld of de Rotte was zout geworden. Het zijn situaties die aantonen dat we water in ons land nooit voor lief kunnen nemen.

  In De Stand Van Ons Water kijken we naar de vragen waarvoor het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en het Waterschap Hollandse Delta momenteel gesteld staan. Welke oplossingen zorgen ervoor dat we onze regio klimaatbestendig maken. Van kleine hightech regentonnen tot grote waterpleinen. Van het hergebruiken van vieze vochtige billendoekjes in groene daken tot het aanleggen van grote natte natuurgebieden. Van het verstevigen van dijken tot het vergroenen van de stedelijke omgeving. De waterschappen werken hard om ervoor te zorgen dat de stand van ons water in balans blijft, niet te nat en niet te droog is.

  De Stand Van Ons Water is vanaf 23 februari aanstaande elke zaterdag om 17.10 uur te zien op TV Rijnmond.

   

  Lees meer...
 • CDA brengt werkbezoek aan Buytenhof

  21-02-2019 | 15:55 uur

  Gisterenmiddag bracht het CDA een werkbezoek aan de Buytenhof in Rhoon. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de CDA-afdelingen binnen de BAR-gemeenten in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen. Focus van het werkbezoek lag op lokale bedrijvigheid, vrijwilligers en duurzaamheid: voor het CDA belangrijke thema’s.

  Tijdens het werkbezoek hoorde een groep CDA-leden en kandidaten vanuit de Provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta en de drie BAR-gemeentes van Wiard Visser over de belangrijke rol die De Buytenhof speelt op het gebied van zorg en dagbesteding voor mensen met een beperking. Maar ook de recreatieve functie die het voor de regio heeft.

  Met ruim 70.000 bezoekers in het afgelopen jaar is de Buytenhof een grote trekpleister voor mensen uit de gemeente Albrandswaard, maar zeker ook uit de omgeving. Ongeveer 100 vrijwilligers en een aantal betaalde krachten en professionals draaien de winkel, theeschenkerij, begeleiding van de ruim 25 zorggasten en het reilen en zeilen binnen het bedrijf. De aanwezigen toonden zich onder de indruk van alles wat er in ongeveer twintig jaar tijd is neergezet op de boerderij aan de Rijsdijk.

  Ook was er volop aandacht voor duurzaamheid. De vele duurzame elementen die in het Buytenhuis zijn gebruikt, de manieren waarop de Buytenhof verspilling tegengaat en de ‘korte ketens’ die zij voor hun producten gebruiken, zijn daar sprekende voorbeelden van.

  Na een rondleiding over het terrein werd het werkbezoek vervolgd in Ridderkerk en Barendrecht. Tijdens de afsluitende bijeenkomst in de Bethelkerk was ook gedeputeerde Adri Bom-Lemstra aanwezig.

   

  Lees meer...
 • De meest inspirerende inloopdouches

  21-02-2019 | 14:53 uur

  Door veel mensen wordt elke douche gezien als een inloopdouche, echter is dit in de meeste gevallen niet het geval. Een inloopdouche is namelijk niet voorzien van een deur of douchegordijn. Het is natuurlijk wel voorzien van een afscheiding, zodat niet heel de badkamer als douche wordt gebruikt! In dit artikel heeft Sanidump een paar inspirerende inloopdouches voor je op een rij gezet!

  1. Een doorloopdouche (foto 1)

  Een doorloopdouche wordt ook wel een douche met twee ingangen genoemd. Je hebt dus twee openingen waardoor je als het ware door een soort ‘douchegang’ heen loopt. Een regendouche maakt dit hele plaatje natuurlijk helemaal compleet.

  2. Combinatie douche en bad (foto 2)

  Je kan er ook voor kiezen om een bad en inloopdouche met elkaar te combineren. Hierbij plaats je het bad in het midden of aan de zijkant van de inloopdouche(s).

  3. Een halfopen inloopdouche (foto 3)

  Met een halfopen inloopdouche wordt een douche bedoeld die aan de bovenkant geheel open is. Met een halfopen douche krijg je altijd gevoel alsof je in de spa bent. Heerlijk dus om in te ontspannen na een lange dag. Vind je een halfopen douche te open? Kies dan voor een inloopdouche met matglas!

  4. Inloopdouche gelijkvloers met de badkamer (foto 4)

  Gelijkvloers houdt in dat de vloer in de inloopdouche op dezelfde hoogte is als de rest van de badkamer. Sommigen kiezen er voor om ook precies dezelfde vloer van de badkamer door te laten lopen in de inloopdouche. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen of dit dezelfde kleur wordt of dat je een geheel andere kleur er mooier bij vindt staan.

  Meer weten? Ga naar één van de vestigingen van Sanidump of bekijk alle merken.

  Lees meer...
 • Inbraak vv Smitshoek; dader gepakt

  21-02-2019 | 14:11 uur

  De politie heeft vannacht een aanhouding verricht naar aanleiding van een inbraak in de kantine van de voetbalvereniging Smitshoek. Hiermee heeft de politie niet alleen dit delict opgelost, maar waarschijnlijk ook één van vorige week. De politie heeft nameijk sterke vermoedens dat de inbreker vorige week in de kantine van BVV Barendrecht zijn slag heeft geslagen.

  Lees meer...
 • Huizenprijzen klimmen steeds moeizamer'

  21-02-2019 | 12:58 uur

  De stijging van de huizenprijzen in Nederland zal dit jaar minder uitbundig zijn dan in de afgelopen jaren. Ook de woningverkopen zakken waarschijnlijk verder, aldus economen van Rabobank in een nieuw rapport over de woningmarkt. Vorig jaar werd een gemiddelde woning nog 9 procent duurder. Maar voor dit jaar voorspelt Rabobank een toename van de prijzen met 6 procent. In 2020 zal dat nog minder zijn, met 4 procent. Het aantal woningverkopen loopt sneller terug dan de economen eerder voorspelden. Zij schatten nu dat er dit jaar 205.000 woningen van eigenaar wisselen. Volgend jaar zal dat aantal nog verder zakken naar 195.000 huizen.

  Lees meer...
 • Paul de Munnik komt naar Het Kruispunt

  21-02-2019 | 12:00 uur

  Do. 14 maart, 20.15 uur

  Na zijn alom geprezen solodebuut Nieuw komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma Goed Jaar. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met Nieuw is ingeslagen. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater. Na jaren van grote producties vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt hij samen met één van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus u kunt er zeker van zijn dat u muzikaal niets te kort komt.

  Bekijk de theatertrailer en bestel kaarten 

  Lees meer...

Het lokale nieuws wordt gebracht door onze nieuwspartner: Albrandswaards Dagblad

Like ons!

Het nieuws uit Rhoon en Poortugaal is in samenwerking met het Albrandswaards Dagblad.

Advertentie

[advertentie]
[advertentie]
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech